felgi 9" lub 8.5"

rpw2005

Nowy
Auto
166 2.5 V6 24V
witam, mam pytanie czy siedemnastocalowa felga o szerokosci 9 cali wejdzie do 166?, a jesli 9 nie, to czy 8.5 cala by weszło?
Pozdrawiam

Wszystko zależy jakie et ma felga. Ja miałem na mojej 166 tomasony tn9 19" miały 9,5" szerokości i musiałem złożyć dystanse +10mm żeby wszystko śmigało jak trzeba.

Zabij mnie a sobie nie przypomnę. Jutro mogę sprawdzić. mam jeszcze gdzieś jedną oponę z kompletu. Auto wyglądało obłędnie ale po częstochowie nie dało się jeździć.

170211-felgi_9_lub_8_5_-__57_2_.jpg

Załączniki

• $_57 (2).jpg
    $_57 (2).jpg
    109.4 KB · Wyświetleń: 153
Nooo... nieźle wyglądało :)

Super. Tylko ja sobie tego nie wyobrażam. 18" to juz za dużo jak na zawias 166, a co dopiero,19:) Szaleństwo:D

Na koleinach nie dało się jeździć. Ciągła walka z kierownicą. W niemczech na autostradach miodzio. Miałem w niej jeszcze sportowe zawieszenie, na trasie normalnie raj dla kierowcy. Ale po powrocie do rodzinnej częstochowy na tych dziurach, koleinach, łatach, zrzuciłem je po 3 dniach bo szczerze nie dało się jeździć. Zawieszenie wymieniłem na serie po 2 miesiącach. Jak się przesiadłem do starego poczciwego wyklepanego mondeo to myślałem że maybahem jade ;)

Dzięki za opinię. Szkoda, że to taka udręka, bo wyglądają naprawdę super. Wygląda na to, że 17" to optimum ;)

Amortyzatory
Powrót