Farba tonujaca do zniszczonej skory

Naprawa farbą z Colourlocka, pierwszy raz, bez doświadczenia i pomocy:

36.jpg

37.jpg

38.jpg

Kolor dobierany bezpośrednio pod wysłaną próbkę (poszycie zagłówka wysłałem, odesłali z farbami).

Znakomity efekt. Czy używałeś przy tej naprawie również skóry w płynie, w szczególności na lamówce boczku fotela na drugim zdjęciu?

Używałem, ale nie na lamówce akurat. Cieniutką warstwą wyrównałem a następnie przeszlifowałem zagięcie podłokietnika i zdartą farbę z boku siedziska. Lamówkę tylko wygładziłem papierem ściernym i pomalowałem.

Używałem, ale nie na lamówce akurat. Cieniutką warstwą wyrównałem a następnie przeszlifowałem zagięcie podłokietnika i zdartą farbę z boku siedziska. Lamówkę tylko wygładziłem papierem ściernym i pomalowałem.

Łał ! no no super, a trzyma się taka farba później czy trzeba ją jakoś zabezpieczać ? w końcu to miejsca na ciągłe wycieranie narażone ?
Ja kombinowałem poszycie kupić z ładnego fotela jakiegoś i przekładać, ale może z tymi farbami to niegłupie. Tyle że sflaczały trochę ten boczek siedziska mam, na to farba raczej nie pomoże...
No ale efekt jest git !

Tylko chyba nitkę też lakieruje ? i troszkę znika faktura skóry ?

Trzyma się już jakiś czas i nie schodzi, mimo że tyłkiem szuram, a i podłokietnik jest narażony na częste macanie. Colourlock zapewnia że farba ma trwałość taką jak oryginalna farba, ale поживём – увидим. Nakładasz farbę na przygotowaną specjalnym zmywaczem skórę, po czym po wyschnięciu smarujesz dołączonym środkiem nawilżającym (ten sam, co w zestawie do czyszczenia). Nitkę lakieruje oczywiście, ale u mnie jest białą więc stwierdziłem że mam ją w rzyci i poleciałem po całości nie przejmując się tym. Faktura skóry znika tylko przy wypełnianiu ubytków płynną skórą, od samej farby nie zmienia się. No i płynna skóra po wyschnięciu daje trochę inne odczucie pod palcem niż zwykła skóra, ale poza tym bez różnicy.

A jak sie ma struktura skory w wytartych i pomalowanych miejscach? Przypuszczam ze jest troszke bardziej chropowata ?

Nie ma różnicy na miejscach które nie były szpachlowane sztuczną skórą.

Naprawa farbą z Colourlocka, pierwszy raz, bez doświadczenia i pomocy:

36.jpg

37.jpg

38.jpg

Kolor dobierany bezpośrednio pod wysłaną próbkę (poszycie zagłówka wysłałem, odesłali z farbami).

czym nakładałes farbe na fotele?

Płynną skórę cieniutko gładziłem starą kartą bankomatową, a samą farbę wklepywałem gąbką która przyszła w komplecie.

Gdzie i jak mozna zamówic taki zestaw renowacyjny, jakie koszty?

Ja kupowałem bezpośrednio od colourlocka. Uzgodniłem z nimi przez mejla wysyłkę dwóch próbek skóry do dobrania koloru (dla siebie i [MENTION=22482]rychuslu89[/MENTION] ), zamówiłem dwa zestawy farby po 107 cebulionów sztuka, płynną skórę, pad szlifujący. Z przesyłkami (poszycie zagłówka pocztą wysyłałem) mnie wyszła cała zabawa około 200 zł, gdyby zrezygnować z płynnej skóry to w 150 zł idzie się zmieścić.

Ostatnia edycja:
Najlepiej wysłać wysłać próbkę skóry do dobrania oryginalnego koloru farby. Farba Colourlock jest moim zdaniem najlepsza.

Amortyzatory
Powrót