Falujące obroty na gazie.

• Autor wątku Autor wątku pakooooooo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    obroty
P

pakooooooo

Guest
Witam. Posiadam Alfe 156 1.6 w gazie i mam problem. Otóż gdy auto przełączy sie na gaz obroty zaczynają falowac. Gdy sie chce ruszyc samochodem to trzeba go mocno przegazować bo na nizszych obrotach sie dławi. na wolnych obrotach mocno obroty falują. Dodam, że na benzynie sprawa wygląda idealnie. Nie ma tego co na gazie. Szukam przyczyny żeby nie wymieniać wszystkiego. A od gazówników uslyszałem 3 wersje: wymienić filtr gazy, wymienić reduktor, wyregulować coś tam. I kogo słuchac... Może ktoś mial podobny problem? Pozdrawiam

witam

ja mam alfa 156 2.0 TS i instalacje gazowa 5 generacji (gaz ciekły) rownież miałam falowania kiedy przełączył się na gaz 1 mechanik stwierdził ze to sonda..jednak wystarczylo podlanczyc pod komputer i byla to tylko kwestia regulacji i teraz jest ok. pozdrawiam ;)

witam tez mam w mojej alfie 156 ten sam fabryczny gaz holenderski LPI i mam pytanko czy wymieniales w nim filtr gazu? bo mi ostatnio gasnie jak wlaczam klime i nie wiem co moze byc przyczyna tego?

my mielismy podobnie, regulacja zrobila swoje. doradzono nam wymiane swiec i juz ryra jak trzeba,:) ale jak wlanczamy klime to muli strasznie. takze dostaje po tylku, ale daje rade. pozdrawiam

---------- Post dodany o godzinie 17:24 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:22 ----------

aha i co jeszcze sie dzialo nam swiecila kontrolka od silnika po zalozeniu instalajcji,ale wlasnie po regulacji wszystko sie unormowalo. pozdrawiam

Dokładnie, jedz i niech regulują. Jak w jednym zakładzie nie potrafią lub mówią cuda to idź do następnego, gdzie podejdą z dobrej strony i sprawdzą co jest grane a potem dopiero będą wymieniać.

Czytam i przekonuję się,że nie wiecie o czym piszecie!!!!!!
W instalcji Vialle LPi nie ma możliwości żadnej regulacji - podkreślam żadnej.A widzę,że powielane są bzdury.

Amortyzatory
Powrót