[146] falują obroty, i komputer nie czyta sondy

• Autor wątku Autor wątku sdo2509
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sdo2509

Guest
Witam nabyłem alfe 146 2.0 benzynka 98rok faluja obroty od 1.5 do 3.5 cały czas mechanior podpiał kompa wszystki czujniki , przepływomierz , przepustnica ok nie widzi sondy było grzebane przy kablach poszukuje sie dowiedziec kostka a do kompa przy przepustnicy które piny odpowiadaja za sonde sa chyba trzy które to sa i jakie kolory kabla sondy w poszczególne piny wtyknac z góry dzieki, a jezeli chodzi o falowanie to podobno nieszczelnosc na kolektorze dolotowym jak to sprawdzic.

A obroty falują cały czas, czy tylko na luzie??

Ciekawy sposób na sprawdzenie dolotu słyszałem - psikać samostartem w okolicy rur, jak obroty wzrosną, to znaczy że nieszczelny. Ale w wypadku takiego falowania to ten sposób raczej posysa.
Przepustnica ok, a krokowiec? W ogóle skoro pytasz, to zakładam, że mechanik tego nie wie? Jak tak, to go zmień, nie wiedzieć to mogę ja, a nie ktoś kto za to czesze kasę :D

witam obroty faluja tylko na luzie po odpaleniu z rana przez 1 minutę jest ok puzniej to masakra podchodzą pod 4tys obr cały czas nadal poszukuje schematu gdzie do kompa i w jakie piny wchodzxą kable od sondy jesli ktos ma proszę o pomoc

Trzeba było tak od razu :P
IMO krokowiec jest brudas :D No chyba że masz ewidentny objaw sondy w postaci wielkiego spalania i braku mocy.

rzmudzior pytanko do ciebie ciagle pytam o te kable sondy ma ona 4 piny po kolorze ktos moze sprawdzic szary itd w kostce A do kompa przy przepływomierzu które to sa piny bo moje kable ktos sztukował i mam wszystkie białe niechcem całej wiazki pruć a ten silnik krokowy da rade jakos wyczyscic

Amortyzatory
Powrót