Face lifting 147

• Autor wątku Autor wątku naza87
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
widzę że koledzy czytają dokładnie temat.Przecież nie pytał czy przerabiać czy nie tylko o koszty i ewentalne niespodzianki techniczne. Gdybym ja miał coś takiego zrobić z przodem to koszty oceniam na 3 tysiaki (części używane+własna robota+tani lakiernik} Problemów technicznych praktycznie nie napotkasz,wszystkie mocowania te same.

Jezdzilem taka :) Latem gdy szukalem Belli dla siebie ogladalem i testowalem taka. Ladnie byla zrobiona, w jezdzie tez wszystko ok, ale jednak ten tyl mi nie pasowal do przodu stylistycznie... No i wlasnie nie byla pewna: wlascicielka mowila ze ma ja od niemca, ktory sobie zmienil przod bo taki mu sie brdziej podobal. Nie chcialo mi sie w to wierzyc za bardzo wiec odpuscilem. Dolozylem troche i kupilem po FL.

W przypadku 147 tak źle nie jest, ale... no właśnie, Seat Ibiza. :P

oglądam teraz wszystkie wersje ibizy i za diabła nie mogę się połapać do której wersji niby ma być 147FL podobne... to już prędzej bym uwierzył, że komuś się mogą skojarzyć np 147 przed FL i ibiza I FL....

a która ładniejsz? obie mają swoje wady i zalety... pierwsza ma bardziej stonowaną linie, druga ma ładniejszy tył. pierwsza ma ładniejsze zegary, druga wygląda agresywniej. mi się tam obie wersje podobają :)

147 przed FL?do czegokolwiek podobna?...eeee

a tu...vuala na "żywo" wrażenie podobieństwa dość znaczne
Seat-Ibiza-FR-TDI-1.jpg
219.jpg

Podobne jak Jola Rutowicz i Dorota Gardias. Przecież ta Ibiza nie ma ćwierci charakteru 147ki!

Ja również nie dostrzegam podobieństw między tymi autami.

poza kolorem, (i czasem również srebrnymi lusterkami w 147) naprawde nie widze tych podobieństw :)

Na fotach nie , w "realu" ja widzę spore i nie tylko ja :P...ale o gustach...

Jeżdżę 147 fl a narzeczona jeździ ibiza, jedynie co
Mają podobne to kolorystyka wyświetlaczy zegarów w kolorze czerwonym a jeśli chodzi o niezawodność i spalanie to ibiza jest mistrzowska.
Przed liftowa 147 ma coś w sobie ale po lifcie nabrała nowocześniejszego wyglądu

Pytanie czy te niby podobieństwa mają świadczyć że 147 po liftingu jest zerżnięta z Ibizy? Mój znajomy gdy pierwszy raz zobaczył moją 147 powiedział że jest identyczna jak nissan almera:confused:

EE tam :) i przed i po FL nie jest zbytnio upodobniona do jakiegokolwiek innego samochodu ( i chwała Bogu), która ładniejsza kłócić się nie ma sensu :)

Moim zdaniem w leonie widać linię 147 (nie wspominając o "patencie" klamek drzwi tylnych). Ale przecież w końcu projektował oba auta ten sam człowiek :)
Tak BTW to mnie sie nie podoba 147 po lifcie. Widać, że był trochę na siłę i że auto nie stanowi zgrabnej całości. Wg mnie nie pasują w ogóle do 147 te przednie reflektory. No ale może to tylko moje subiektywne odczucie :)

Uważam tak samo ale Ciii ..bo nas zabiją :D są wszak gusta i guściki , ale trudno odmówić każdej 147mce charakteru :)

Ostatnia edycja:
Z
Moim zdaniem w leonie widać linię 147 (nie wspominając o "patencie" klamek drzwi tylnych). Ale przecież w końcu projektował oba auta ten sam człowiek :)
Tak BTW to mnie sie nie podoba 147 po lifcie. Widać, że był trochę na siłę i że auto nie stanowi zgrabnej całości. Wg mnie nie pasują w ogóle do 147 te przednie reflektory. No ale może to tylko moje subiektywne odczucie :)
Właśnie ze reflektory pięknie wpasowały się w linie fl-ki teraz przynajmniej przypomina ładną zgrabna włoszke

Ostatnia edycja:
można powiedzieć, że każdy swoje chwali ;) ... np. ja posiadam AR przed FL i chętnie bym kilka rzeczy zapożyczył od młodszej siostry 147'ki np. większa atrapa grill oraz lampy w klapie bagażnika ...

Zmiany na plus 147 fl
- boczki w drzwiach
- kanapa z tyłu
- zderzak tył (brak listwy, czarna wstawka na dole)
- srebrne wykończenie przy lewarku
- klapa tył, światła poszerzają wizualnie auto (bez srebrnej listwy)

Ogólnie 147 przed fl z zderzakiem od fl z tyłu plus usunięcie paskudnych listw ochronnych z przodu wygląda bosko :)

witam.ja właśnie przerabiam na lift swoją 147. nie jest to tylko podstawowa zmiana blach lecz coś więcej. mam jeden plus jestem blacharzem lakiernikiem, wiec ja mam koszty malutkie

Ostatnią edycję dokonał moderator:
I tylko w celu poinformowania nas o tym odkopałeś temat sprzed dwóch lat...??

Amortyzatory
Powrót