[Giulietta] EVAP w Giuliettcie?

Casio

Użytkownik
Auto
Włoskie, doładowane
Witam

Giulietta 1.4 120 KM rocznik 2014. Mam takie objawy:

- głośne terkotanie z okolic grodzi tylnej, nad kompresorem klimatyzacji - jeśli dobrze rozpoznałem. Jakby nie było tuż pod plastikową osłoną górną silnika

- zapach benzyny podczas jazdy na wstecznym

- lekkie falowanie obrotów

- sądząc po pracy wydechu niewykluczone wypadanie zapłonów

Pachnie mi to niesprawnym układem recyrkulacji par paliwa. Coś takiego w Julce występuje? Błędów na desce brak. Podłączę się w najbliższym czasie MESem.
Świece wymienione 20 tys km temu. Auto normalnie odpala, spalanie w normie.

Przy okazji sprawdz przepustnice (niby to przepustnica). Ja dzis wyciagalem swoja i czyscilem spray'em do gaznikow (wszystko ladnie sie wyczyscilo).
Po zlozeniu adaptacja i zadnych falowan obrotow nie ma juz (dochodzilo do tego ze odpalala i gasla).

Polaczenie recylkulacji opar paliwa masz w dolocie (odlacz i zaslep a pozniej ponowny test czy nadal czujesz opary paliwa)

Witam

Giulietta 1.4 120 KM rocznik 2014. Mam takie objawy:

- głośne terkotanie z okolic grodzi tylnej, nad kompresorem klimatyzacji - jeśli dobrze rozpoznałem. Jakby nie było tuż pod plastikową osłoną górną silnika

- zapach benzyny podczas jazdy na wstecznym

- lekkie falowanie obrotów

- sądząc po pracy wydechu niewykluczone wypadanie zapłonów

Pachnie mi to niesprawnym układem recyrkulacji par paliwa. Coś takiego w Julce występuje? Błędów na desce brak. Podłączę się w najbliższym czasie MESem.
Świece wymienione 20 tys km temu. Auto normalnie odpala, spalanie w normie.

Wiem, że temat stary ale czy autor rozwiązał problem?
Poza zapachem benzyny w aucie ma podobny problem. Do tego na wtryskach benzynowych dość głośno cyka.

Amortyzatory
Powrót