[159] ET w felgach

Rithian

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTS
Witam,

Mam problem z dobraniem odpowiednich stalówek do AR 159. Preferowane parametry felg według książki to :

Rozmiar: 7.0Jx16
Rozstaw śrub: 5x110
ET (odsadzenie): 34

Felgi, które mam na uwadze mają ET39 czy ta różnica może decydująco zaważyć, ze felga nie będzie pasowała ? Niestety nie mam możliwości ich wcześniejszego sprawdzenia...

Był już ten problem wielokrotnie poruszany na forum.
Felgi z ET większym niż 34 pasować nie będę, jest spore ryzyko, że nie zmieszczą się na zacisk. Takich felg jest mnóstwo i w dobrej cenie, bo to felgi od Opla, ale do AR 159 nadawać się nie będą.
Chcesz mieć pewność, szukaj felg stalowych z ET 34, a najlepiej dedykowanych do 159.
Pozdrawiam.
- Rafał

Dziwna sytuacja, chciałem kupić felgi aluminiowe 16 cali, rozstaw 5x110, ET 41 podobno ściągnięte z Alfy 159 i jak napisałem do sprzedającego, że może być problem z osadzeniem to stanowczo stwierdził, że na 100% pasują bo takie już sprzedawał i wszystko było ok. Na 100% będzie problem z założeniem?

Dziwna sytuacja, chciałem kupić felgi aluminiowe 16 cali, rozstaw 5x110, ET 41 podobno ściągnięte z Alfy 159 i jak napisałem do sprzedającego, że może być problem z osadzeniem to stanowczo stwierdził, że na 100% pasują bo takie już sprzedawał i wszystko było ok. Na 100% będzie problem z założeniem?
Jaki to wzór felgi?
ET41 ma Giulietta i felgi alu 16" z Giulietty pasują do 159, ale tylko do wersji z jednotłoczkowymi zaciskami. W przypadku brembu musi to być oryginalna felga dedykowana do 159.
Pozdrawiam.
- rafał

To jak to jest pasują inne felgi (z innym ET niż 34) do alfy 159 z jednotłoczkowym zaciskiem ?

Amortyzatory
Powrót