ET Felg

• Autor wątku Autor wątku thing
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Te tabelki mogą być przydatne, ale np. jeśli chodzi o ET, w doborze alufelg i tak najważniejsze są katalogi aplikacyjne producenta danej felgi. W końcu wiele zależy również od szerokości, średnicy i kształtu ramion.
Pozdro

Mam pytanie odnośnie felg 17" do 159. Jakie tam jest dopuszczalne ET?
Kolega dzwonił do Alfy (!) i nie wiedzą.

Mam pytanie odnośnie felg 17" do 159. Jakie tam jest dopuszczalne ET?
Kolega dzwonił do Alfy (!) i nie wiedzą.
Od 35 do 41, aczkolwiek znalazłem felgi dedykowane do 159 z ET 33 i teraz zastanawiam się czy aby nie będą zbytnio wystawać...
Pozdrawiam.
- Rafał

W przypadku otworu centrującego w Alfie 33 są błędne dane - gdyby to było komuś potrzebne to piasta ma średnicę 58,4mm.

Zależy jeszcze jaki rozmiar felgi, szerokość, tak samo opona, ogólnie - podejdzie ;) chyba że odpowiednio przegniesz w którymś parametrze.

Felga 16 cali, szerokość 6,5 i odsadzenie ET 25, opona 205/50 lub 205/55 :)

Ostatnia edycja:
Mam do sprzedania felgi aluminiowe DEZENT P o takich parametrach, i chciałem się upewnić że ET 25 nie przeszkadza w montażu tych felg do modeli 147, i 156 :)

ratunku. nie mam pojęcia w liczbach. chodzi o to ze chce max felgi do 145. 17' lub 16 problem w tym że nie mam pojęcia jaki profil opony do tych felg. domyślam się ze muszą być dość nisko profilowe.
poda ktoś dokładne wymiary opon na felgi 17 i 16' ?

ratunku. nie mam pojęcia w liczbach. chodzi o to ze chce max felgi do 145. 17' lub 16 problem w tym że nie mam pojęcia jaki profil opony do tych felg. domyślam się ze muszą być dość nisko profilowe.
poda ktoś dokładne wymiary opon na felgi 17 i 16' ?
Kolego - powiedz mi czy rozumiesz co znaczy ET ?>
jak nie zapraszam do wikipedi.
Teraz druga sprawa masz 145 -- jakieś 3 albo 4 działy niżej dokładnie pod działem 33/164 jest magiczny dział zatytułowany 145/146/155 W któym to dziale znajdziesz od ch.... informacji dotyczących twojego auta. W tym temat jakie felgi jakie opony i w jakich rozmiarach wejda ci do auta.
Poszukaj sobie tematu kolegi adi-boxer gdzie pytał o to już chyba 100 razy.
Jesty tych tematów multum, ale oczywiście wyszukać to ogromny problem.
I po 3
17 do 145 to idiotyczny pomysł - gdyż musiałbyś jeżdzic najlepiej na profilu 35 ... albo 40. a do tego wąskiej oponie 205 albo 195
miałem 17 w 145 - i nie polecam. Może i wygląda zajebiście. Ale uwierz mi że w wypadku takiego auta jest to debilizm, zważając ja moc i moment 1.4 TS
16 - już lepiej - dobrze dobrana opona i można jeździć.
kup ładne 15 alu alfowskie i auto będzie ci się prezentowało ekstra.
I na koniec po czwarte. Zaprzyjaźn się z działem 145/146/155
A unikiniesz zadawania kolejny raz tych samych pytań, na które nikt ci nie bedzie miał ochoty odpowiadać ... bo głupio co 3 miesiące pisać to samo ... skoro wszystko dosłownei wszystko jest już opisane.

Alfa Romeo 166, rok 99 > :: 5x108, o58,1, ET 38 Alfa Romeo 166 V6, rok 99 > :: 5x108, o58,1, ET 38
jak to rozpoznać czy felga będzie pasować do v6 ? chciałbym na allegro kupić

na konkurencyjnym forum znalazłem, że felga od v6 ma 7" szerokosci a reszta 6.5.", prawda to? czy szerokosc jest wypisana na feldze?

Ostatnia edycja:
jak to rozpoznać czy felga będzie pasować do v6 ? chciałbym na allegro kupić

na konkurencyjnym forum znalazłem, że felga od v6 ma 7" szerokosci a reszta 6.5.", prawda to? czy szerokosc jest wypisana na feldze?
raczej na większości felg jest wybite: szerokość, rozmiar oraz ET felgi, no ale są też wyjątki

ogłaszam ze spróbowałem i to jest maxymalny rozmiar, lekko hardcorowy do Alfy 159 czyli 8,5cala szerokosci i ET30 ;) wiecej juz by sie nie zmiesciło;)

Amortyzatory
Powrót