[GTV] Emblematy "disegno Pininfarina"

od 30 zeta za dwie sztuki z przesyłką widzę od skośnookich braci, widzę że np od sprzedawcy z drugiego linku 16 sztuk jest w drodze nad Wisłę :)
by Pininfarina mam tylko trochę AGD, emblematy mają się dobrze - ale z ciekawości zerknąłem co i jak

sprzedawca z pierwszego linku ma promo kupon na 2$, cena spada do 22zł za dwa znaczki wraz z przesyłką

http://www.aliexpress.com/item/Alum...51&btsid=415eb954-3c56-4e75-b30e-c07113e29df3

http://www.aliexpress.com/item/Aluminum-Auto-pininfarina-disegno-for-Hyundai-Kia-TIBURON-Emblem-Badge-Sticker/1945291377.html?spm=2114.30010308.3.11.C4P08A&ws_ab_test=searchweb201556_9,searchweb201644_5_505_506_503_504_502_10001_10002_10017_10010_10005_10011_10006_10003_10004_10009_10008,searchweb201560_5,searchweb1451318400_-1,searchweb1451318411_6451&btsid=415eb954-3c56-4e75-b30e-c07113e29df3

Ostatnia edycja:
Tytus, wymiar który podałem dotyczy całego znaczka, oryginalnego "disegno Pininfarina" - numer OEM: 60619118 . Kupowałem w ASO w 2007 lub 2008 roku :)

Możesz dla mnie zrobić zdjęcia Twojego emblematu i wysłać mi prywatną, albo je tutaj wrzucić? W takim razie ciekawe co ja miałem na samochodzie, zanim zdjąłem. Chyba, że zmienił się rozmiar między 98 a 07, co też wykluczone nie jest.

od 30 zeta za dwie sztuki z przesyłką widzę od skośnookich braci, widzę że np od sprzedawcy z drugiego linku 16 sztuk jest w drodze nad Wisłę :)
by Pininfarina mam tylko trochę AGD, emblematy mają się dobrze - ale z ciekawości zerknąłem co i jak

sprzedawca z pierwszego linku ma promo kupon na 2$, cena spada do 22zł za dwa znaczki wraz z przesyłką

Hahaha... Chińczyki sprzątnęły mi klientelę? ;P Powinny mi % odpalić za mobilizację na forum ;P Ale fajnie, że teraz wszystkie Gtv będą właściwie oznaczone ;)

Jak ktoś kupi u chinoli, niech mi da znać jak było z jakością, przesyłką itd. Oke? Chciałbym wiedzieć, czy dużo przepłaciłem organizując swoje ;)

Ostatnio sie zaparkowałem obok jakiegoś japończykowatego wana, suzuki, czy hujdaj, miał identyczne emblematy. Czyli ze to był standardowy emblemat, nie tylko do alfy?

H** Matrix, czyli najbrzydszy samochód świata wg Clarksona :) Zazwyczaj samochody zaprojektowane przez Pinina miał gdzieś jego logo na sobie.

551.jpg

Ostatnia edycja:
Tytus wpisałem się ale ograniczenia działu bazar powodują, że postu nie widać jeśli nie zatwierdzi go admin....

Wszystko widać ;) Niestety Ligar oprócz Ciebie i jednego kolegi raczej nie znajdą się chętni. Wszyscy kupili od chińczyków z Aliexpress, raczej nie odpalę tego zakupu.

pininfarina

Hej,
jestem w stanie ściągnąć parę kompletów, lub pojedynczych sztuk emblematów jak poniżej.

Pokaż załącznik 191267

Emblemat jest wykonany z aluminium, pokryty chromem, ma przylepiec i jest od razu gotowy do montażu. Są to emblematy naprawdę dobrej jakości. Zanim odpalę jednak ofertę w odpowiednim dziale, zastanawiam się nad zapotrzebowaniem/zainteresowaniem.

Cena takiego kompletu z wysyłką listem poleconym to 70zł. W przypadku zamówienia jednej sztuki byłoby to 38zł. Byłaby możliwość wysyłki kurierem, jednak wiązałoby się to z dodatkowym kosztem (ok 10zł, musiałbym się zorientować). Żeby opłacało mi się w to bawić musiałbym dostać zamówienie na co najmniej 5 kompletów/10 sztuk.

Jacyś chętni?

Witam
jestem zainteresowana kupnem emblematów pininfarina
proszę o kontakt 797514421

Hej, rozumiem Twoje zainteresowanie, jednak niestety chłopaki pozamawiali sobie emblematy z innych źródeł, a moje wyschło. Musisz popytać kolegów gdzie zamawiali, ktoś wspominał serwis AliExpress, ja niestety nie mam już możliwości sprzedać Ci takich emblematów. Najlepiej poproś kogoś aby powiedział Ci gdzie zamawiał i jak bardzo był z nich zadowolony. Jeśli będziesz miała kłopot mogę spróbować doradzić coś spośród aukcji, które wiszą gdzieś w interecie, ale nic ponadto nie wyczaruję ;(

Tak jak napisał kolega powyżej, występowały dwa rodzaje emblematów. Pininfarina + herb, oraz disegno Pininfarina.

Dwa typy emblematów były - pierwszy ze słowem "disegno" do roku 2000 - bo alfa była "tylko" zaprojektowana przez pinifarine, później był samo pininfarina i godło bo auta były produkowane/montowane w fabryce pininfariny. Chyba nawet każde auto zrobione w fabryce pininfariny ma taki właśnie znaczek z herbem, np Peugeot 406 coupe - w całości i tylko były produkowane we Włoszech.

Przejście było gdzieś w połowie roku - moja jest z marca 2000 i jeszcze mam disegno

W zakładzie Pininfariny był montaż od sierpnia 2000r., jednocześnie był to moment wprowadzenia silników pod Euro 3, zostały tylko 2.0TS i 3.0 24v

Nie chcąc zakładać nowego wątku dopiszę sie tutaj.
Koleżanki i koledzy, jestem tu nowy więc jeśli coś skopałem z obsłużeniem się na forumie wybaczcie.
Zanabyłem drogą kupna pięknego czerwonego Spiderka 2.0 TS 150 z połowy '97 roku (kilka zdjęć wrzuciłem w powitalni "Witam z 3City") Auciczko nie malowane a emblematów zarówno z boku jak i na tylnej klapie brak:(
Wiem, że mogę podróby z Alli kupić lecz co z tyłem? Jak żyć?:)
Pomoże ktoś i wrzuci skąd zakupić jeśli jest taka możliwość oczywiście?

Cała fura podziękowań :)

Ostatnia edycja:
muszel72 - może zakupić drugą klapę na zapas i z niej ściągnąć emblematy :)

Pomysł niezły. To może i boczki, albo i całą Alfę bo kto wie?:)

Nieaktualne, dziękuję. Zamówię sobie na eperze. Pzdr

Ale emblematu "spider" to już nie można zamówić. Chyba, że coś się zmieniło? Ja kupiłem całą klapę dla tego znaczka. Został mi 2.0 JTS jeśli ktoś potrzebuje. Pzdr.

To prawda, na Eperze nie ma już żadnych emblematów. Dziś dodatkowo byłem we Fiacie i człowiek potwierdził tę smutną skądinąd wiadomość:)
Może ktoś będzie organizował kolejne zakupy u żółtków? Z chęcią się podłączę.

Amortyzatory
Powrót