• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Emblemat

T

Twojstary_44

Guest
Witam w alfie 156 (2000r) chcę wymienić emblemat przedni bo jest "łysy" od spodu jest śrubka która sie nie chce odkręcić, muszęj ą odkręcić żeby wydobyć stary emblemat? czy wystarczy popodważać go od zewnącz żeby go wydobyć? a nie chce zniszczyś obramówki. Z góry dzięki

nie pamiętam co ze śrubką(może trzeba odkręcić),ale oprócz tej śrubki od spodu są dwie metalowe zawleczki i musisz je zdjąć żeby wydłubać emblemat

Raczej są tylko te metalowe zawleczki i taśma dwustronna lepiąca.

Polać benzyna ekstrakcyjna, zostawić na 30 min i odchodzi jak masło.

ja się z poliftowym szarpałem i udało mi się zerwać samą blaszkę, a ona trzymała się na taśmie dwustronnej do plastiku i ten plastik mi został. W sumie to dobrze, bo kupiłem nalepkę (do kupienia na forum) i jestem zadowolony :D

Podłączając się do tematu, czy różni się czymś emblemat do 156 tylni (sedan) przed liftem i ten po lifcie ?

Witam w alfie 156 (2000r) chcę wymienić emblemat przedni bo jest "łysy" od spodu jest śrubka która sie nie chce odkręcić, muszęj ą odkręcić żeby wydobyć stary emblemat? czy wystarczy popodważać go od zewnącz żeby go wydobyć? a nie chce zniszczyś obramówki. Z góry dzięki
Musisz ją odkręcić albo ukręcić.
Następnie luzujesz śruby 10mm od atrapy i zamka . Potem podważasz 4 zatrzaski na bokach trójkąta atrapy i to srebrne ze znaczkiem powinno ci wyleś.
Wtedy zobaczysz dwa bolczyki z zawleczkami , które musisz ściągnąć .
Całość moczysz w benzynie i delikatnie musisz oderwać bo ta taśma dobrze trzyma.
Montaż odwrotny.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót