• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[GTV Spider] Emblemat na klapę bagażnika

Wierzba

Nowy
Auto
AR Giulietta 1.4 TCT i AR Spider 916 2.0 TS
Cześć,
czy ktoś może być tak miły i podać mi numer części dla emblematu Alfa Romeo na klapę bagażnika Alfy GTV/ Spider ( chodzi oczywiście o ten odsuwany).
Mile też będą widziane podpowiedzi jak to cholerstwo wymienić :)

Gdzie kupić to wiem, ale jak wymienić to nie mam pojęcia :D

Zdejmujesz tapicerkę i o ile dobrze pamiętam jest przykręcony od środka na 1 śrubkę. Wymiana to jakieś 15 minut :)

Ja kupiłem używkę z kluczykiem bo miałem urwany emblemat i zapchaną wkładkę, kpl 70zł + przesyłka, stan - nie wyblakły :)

Udało się - emblemat wymieniony - należy uważać na allegro - nie każdy odchylany będzie pasował do GTV/Spider :) Nasze emblematy odchylają się w inną stronę niż w 156/147 itp

No Ja też zakupiłem na tył i przód ..... ale patrzyłem na tył i zastanawiam się jak się do tego dobrać :D

Wymontuj cały zamek - najprostsza metoda :)
Przedni - trzeba uważać na blaszki w "scudetto" które trzymają siateczkę.

Wymontuj cały zamek - najprostsza metoda :)
Przedni - trzeba uważać na blaszki w "scudetto" które trzymają siateczkę.
No właśnie, chyba cały zamek musze wymontować bo tej cholernej śrubki nie mogę odkręcić .......... a co do przodu to całą atrape ściągać czy siatke czy jak? Jak te blaszki się demontuje?

Z wyciąganiem siatki daj sobie spokój... Dasz radę odgiąć blaszki przez siatkę, tylko musisz mieć jakieś cienkie "wichajstry", które zmieszczą się w oczku siatki.

Hmmm........no to pokombinuje albo jak olej będe zmieniał to wymienią :D

Błąd ;] Jeden jest do starego (czarne plastikowe) a drugi do nowego (chromowane z siatką) scudetta :) Z tego co pamiętam to ten "przykręcany" jest do nowego ale radzę sprawdzić :) A w sumie sam jutro sprawdzę bo też muszę kupić :P

Błąd ;] Jeden jest do starego (czarne plastikowe) a drugi do nowego (chromowane z siatką) scudetta :) Z tego co pamiętam to ten "przykręcany" jest do nowego ale radzę sprawdzić :) A w sumie sam jutro sprawdzę bo też muszę kupić :P

mam przed sobą nowy grill i tam nie ma nic przykręcanego. nowy jest mocowany w trzech miejscach ... mocowanie mniej więcej tak | _ | nie mam teraz jak fote zrobić :P i nowy też jest plastikowy :P więc średnio to zamocujesz :)

To może jest na odwrót. Zobacz w zdjęciach aukcji, że jeden ma 2 bolce i taśmę 2 strona do przyklejenia a drugi ma miejsce na przykręcenie śrubą. Jest też opcja, że przykręcany jest do poliftowego grila (po 2003). Ale tak jak pisałem wydaje (podkreślam wydaje) mi się, że różnica jest już w starych, choć tu mogę się mylić. Najważniejsze dla Kolegi jest to, że emblematy nie różnią się tym z czego są wykonane(choć tym może też) tylko tym jak są mocowane i to musi sprawdzić przed zakupem :)

Amortyzatory
Powrót