[159] ELM 327 problem przy podłaczaniu interfesu pod win10

Peszkin

Nowy
Auto
alfa 159
Witam,
Zakupiłem kabel ELM327 niestety mam problem z odpowiednim skonfigurowaniem interfejsu, żeby przeszedł testy w MESie. Zainstalowałem porty zgodnie z instrukcjami dodanymi do kabla, również wykonałem odpowiedni ustawienia interfejsów i niestety wywala bład "upłynął limit czasu operacji", posiadam win10 i upatruje w tym problemu, być może ktoś z Was miał podobny problem i wie jak z nim się uporać, poniżej załączam screeny z ustawień

PS. załączone są wyniki z testowania 3 różnych typów interfejsów, wyniki są w kolejności od interfejsu1 do interfejsu3
Z góry dzięki za odpowiedź i Pozdrawiam

elm1.jpgelm2.jpgelm3.jpgelm4.jpgelm5.jpgelm6.jpgelm7.jpg

W MES w ustawieniach w prawym dolnym rogu masz guzik szukaj interfejsów. Korzystałeś z tego? 4 zdjęcie od góry

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Tak korzystałem i po kliknięciu czyści mi wszystkie interfejsy i ustawia typ w pozycji: "none"

Też mam ten problem. Okazuje sie, ze potrzebne są dodatkowe sterowniki. Co ciekawe to co chwilę muszę je dogrywać. Nie pamiętam skąd je ściągnąłem więc prześlij na priv swojego maila to wyślę.

Ktoś ma może jakieś inne rozwiązanie, bo plik od jacooL.n nie dał rady :/

Ja także zawsze muszę dograć starszy sterownik , który miałem na win vista, z tym że u mnie wykrywa go jako prolific. Gdzieś wyczytałem ze na win 10 są nowe sterowniki które nie obsługują juz starszego elm 327. Dlatego ja robię tak, usuwam sterownik usb w menadżerze urządzeń, rozłączam połączenie z internetem (najważniejsze), robię skan w poszukiwaniu zmian sprzętu i gdy odnajdzie nowy sprzęt, daje mu lokalizację starego sterownika. Jeśli net będzie włączony , system sam dogra z sieci najnowszy sterownik przez co instalacja starego nic nie da bo powie że jest już odpowiedni dla tego urządzenia.
Jedyna różnica ze u mnie sterownik to prolific, u ciebie widzę coś innego.

Amortyzatory
Powrót