• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Ello. Elektryka szwankuje.

Nepalem

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 2010r 2,0 jtdm
Cześć. Kupiłem miesiąc temu, tj. w marcu 2024r., Alfe Romeo Giuliette 2010r 2,0 jtdm.
Prawie od razu były problemy z elektyką, ale że chciałem tą Alfe kupić, zdecydowałem że sobie ją naprawie.
A więc chodzi m.in. o start/stop który raz się załącza a raz nie (wyskakuje unavailable). Druga sprawa to DNA, kiedy to dwa czy trzy razy nie chciał się załączyć tryb dynamic.
Może ktoś coś podpowiedzieć, co to może być?

Daj sobie spokój ze start stopem. Do niczego to nie potrzebne więc jak nie działa to tylko się cieszyć.Ludzie to wyłączają nawet w nowych autach. Sprawdź ładowanie i pobór prądu w stand by. Tak naprawdę to bez zrzucenia logów z Alfa OBD wiele się nie dowiesz ale tam wszystko jest czarno na białym odnośnie przyczyn nie działania s&s

Thx za odpowiedzi. A start/stop i tak chciałem na stałe wyłączyć.

A więc chodzi m.in. o start/stop który raz się załącza a raz nie (wyskakuje unavailable). Druga sprawa to DNA, kiedy to dwa czy trzy razy nie chciał się załączyć tryb dynamic.
Może ktoś coś podpowiedzieć, co to może być?

Komputer prawdę Ci powie. Bez odczytania błędów to jest wróżenie z fusów.

Amortyzatory
Powrót