• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

elektryka pilne !!!!!!

mouzes

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 2.4JTD
podczas wymiany żarówki podświetlająca zapalniczkę doszło do zwarcia i zgasły wszystkie zegary nie świeca się nawet kontrolki nie działają światła postojowe nawet nie pokazuje kilometrów ... sprawdziłem wszystkie bezpieczniki kilka razy i są ok alfa pali i jeździ normalnie możne komuś się już takie coś przydarzyło ??

podczas wymiany żarówki podświetlająca zapalniczkę doszło do zwarcia i zgasły wszystkie zegary nie świeca się nawet kontrolki nie działają światła postojowe nawet nie pokazuje kilometrów ... sprawdziłem wszystkie bezpieczniki kilka razy i są ok alfa pali i jeździ normalnie możne komuś się już takie coś przydarzyło ??

kolego jak ty podczas wymiany małej żaróweczki robisz zwarcia to aż się boję pomyśleć co będzie jak będziesz musiał zmienić koło...

lepiej zleć to komuś kto się na tym naprawdę zna.

Każdemu może się zdarzyć, więc nie ma co szydzić z kolegi.
W komorze silnika są jeszcze duże bezpieczniki - może tam poszukaj.

Ale co mam mu napisać? Żeby sprawdził wszystkie bezpieczniki, bo są w różnych miejscach. W instrukcji znajdzie łącznie z obrazkami...

Pomyśl co Ty wniosłeś do tematu... Bo ja chociaż odniosłem się do cytatu i zasugerowałem "gdzie może znajdzie odpowiedź".

PS. Trzeba "twardo" podchodzić do pewnych spraw, bo później zakładają tematy w stylu "zrobiłem 30tkm - kiedy zmienić olej i czy mineralny będzie ok?".

Pozdro

Ostatnia edycja:
Miałem dokładnie to samo też sprawdziłem bezpieczniki i byłem przekonany że wszystkie ale jednak nie , masz jeszcze kilka bezpieczników nad tymi głównymi dobrze je widać jak wyciągniesz ten panelik z regulacją wysokości świateł i regulacją podświetlania zegarów.Nie pamiętam dokładnie który to bezpiecznik (na pewno czerwony).

znalazlem je wczoraj przez przypadek :) i to wlasnie byl ten czerwony dzieki wielkie

---------- Post dodany o godzinie 20:54 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:51 ----------

kolego jak ty podczas wymiany małej żaróweczki robisz zwarcia to aż się boję pomyśleć co będzie jak będziesz musiał zmienić koło...

lepiej zleć to komuś kto się na tym naprawdę zna.

zostawilem alfe na wlaczonych swiatlach postojowych zeby widziec czy dziala to podswietlenie bo zawsze mi nawalalo i niestety doszlo do zwarcia podczas wymiany

mala rada troche w temacie:
elektryka w alfach to czula sprawa.
wiec kiedy wsiadacie do swoich aut i chcecie odpalac silnik najpierw upewnijcie sie ze macie wylaczone swiatla bo nie tylko zarowki trzeba bedzie zmienic od czasu do czasu;)
wiec zanim przekrecisz stacyjke powylaczaj swiatla i co tylko mozliwe
wojek dobra rada;)

Amortyzatory
Powrót