[145] elektrozawór oparów paliwa

Jaki przekrój korka? czasem sam piszesz pierdoły. W manualu masz przekrój zaworu bezpieczeństwa a nie korka wlewu. Pokaz mi ten przekrój korka i z jakiego auta pochodzi?

Kurde ile wypiłeś browarów?Pisałeś że czytałeś http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155/4972-145_odpowietrzanie_baku-2.html
Tu masz przekrój korka.Korek AR 145/6 Fiat Bravo/Brava/Marea w/g nr eper

Jaki przekrój korka? czasem sam piszesz pierdoły. W manualu masz przekrój zaworu bezpieczeństwa a nie korka wlewu. Pokaz mi ten przekrój korka i z jakiego auta pochodzi?

Kurde ile wypiłeś browarów?Pisałeś że czytałeś http://www.forum.alfaholicy.org/145_146_155/4972-145_odpowietrzanie_baku-2.html

AR 146 1,6T.S;145 1,4T.S ; 156 1,8 T.S-EX**JEST: 155 T.S 2,0 8v SUPER-Planowany wyjaz
I skąd wiadomo że to korek od wersji benzynowej?

Co wynika z tego rysunku, że niby działa odpowietrzającą i napowietrzająca? to takie wnioski wyciągasz bez wypicia piwa? Może Ty wypij piwo to coś z sensem napiszesz

Nie chce mi się już pisać i odpowiadać na idiotyczne uwagi.Jak tym razem zauważyłeś że jest tam przekrój to popatrz raz jeszcze.Widzisz tam zaworek z DWOMA sprężynkami po obu stronach?Popatrz dokładnie!Są dwie.jedna z jednej strony grzybka druga z drugiej.Tak?
O czym to moze świadczyć????Po co dwie sprężynki???
Może ten zaworek może pracować w oba kierunki????
Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dokładnie tak!
Manual nie kłamał!
Ameryka odkryta.Amen.

Dodano po 3 minutes:

i skąd wiadomo że to korek od wersji benzynowej?

k... Z eper

Ostatnia edycja:
Tak jak pisałem, czaruj dalej moze coś wyczarujesz :D Twoja teoria do mnie nie trafia

Ostatnia edycja:
Coś tu zawodzi w tym zestawieniu:D

Dodano po 4 minutes:

Jak się opierasz na manualu i używasz mózgu to pewnie go znajdziesz i na pewno nie w korku

Śmieszne?No nie.
Jak twój wybitny umysł wyobraża sobie odpowietrzenie zbiornika paliwa(inne niż opisuje manual i podpowiada zdrowy rozum)?Co z ciśnieniem które wytworzy się w zbiorniku przy 30*C ?W/g teorii Endrju ma się pomieścić w półlitrowym pochłaniaczu oparów paliwa?Tak?
A z eperem i korkiem do 155 już doszedłeś do ładu?
Manual opisujący działanie korka (benzynowy,tak eper nie kłamie)to brednie podobne do twoich?
Co zawodzi w zestawieniu?Moim czy twoim?Bo w moim nic a twoim wszystko :)
Klepiesz bzdury choć pewnie już sam w nie nie wierzysz.Nie pierwsze i ostatnie ;)

Jak twój wybitny umysł wyobraża sobie odpowietrzenie zbiornika paliwa(inne niż opisuje manual i podpowiada zdrowy rozum)?Co z ciśnieniem które wytworzy się w zbiorniku przy 30*C ?W/g teorii Endrju ma się pomieścić w półlitrowym pochłaniaczu oparów paliwa?Tak?
A z eperem i korkiem do 155 już doszedłeś do ładu?
Od jakiego auty czytasz manual? bo na pewno nie od 155 145. Każdy ma dostep do swojego auta i lektury i niech kazdy sam sobie odpowie na pytanie kto tu pisze bzdury. Pewnie juz z przekory napisałes nowego manuala o korku wlewu paliwa:D

Od jakiego auty czytasz manual? bo na pewno nie od 155 145. Każdy ma dostep do swojego auta i lektury i niech kazdy sam sobie odpowie na pytanie kto tu pisze bzdury. Pewnie juz z przekory napisałes nowego manuala o korku wlewu paliwa:D

Nie,nie z przekory.To raczej Ty starałeś się udowodnić coś co jest nie do udowodnienia.
Manual Fiat Bravo/Brava/Marea. Układ paliwowy jest zbudowany identycznie.Korek jest ten sam(eper).

Nie,nie z przekory.To raczej Ty starałeś się udowodnić coś co jest nie do udowodnienia.
Manual Fiat Bravo/Brava/Marea. Układ paliwowy jest zbudowany identycznie.Korek jest ten sam(eper).
Al co Ty pierniczysz o korku i przekonujesz do jakieś teorii zaworu działąjącego w dwie strony, to jest Twoja teoria a korek moze być od jakiegoś gażnikowca. W Eperze nie ma tam rysunku o budowie korka jest zawór odpowietrzenia ale nie wkorku. Co Ty wymyslasz za pierdoły?

Al co Ty pierniczysz o korku i przekonujesz do jakieś teorii zaworu działąjącego w dwie strony, to jest Twoja teoria a korek moze być od jakiegoś gażnikowca. W Eperze nie ma tam rysunku o budowie korka jest zawór odpowietrzenia ale nie wkorku. Co Ty wymyslasz za pierdoły?

W eper jest numer części.Nie ma przekrojów.Numer korka jak juz pisałem i sam stwierdziłeś jest ten sam dla AR 145/6 oraz Fiat Bravo/Brava.Sugestii że korek może pochodzić z gaźnikowca lub innego typu zaprzecza numer eperu.
Przekrój i opis zaczerpnięty z książki "Fiat Bravo i Brava" wydawnictwa WKŁ. Cytowany fragment o działaniu zaworka w korku strona 113,na tej też stronie jest zamieszczony wcześniej przeze mnie przekrój korka pt "Zawór bezpieczeństwa i przewietrzania"(Rys 2.91).

Ostatnia edycja:
Cytat z Książki WKŁ Fiat TIPO TEMPRA:

Zasilanie paliwem.
Wlew zbiornika paliwa jest SZCZELNIE ZAMKNIĘTY KORKIEM i połączony przewodem z pochłaniaczem par paliwa, wypełniony węglem aktywnym. Otwór w zbiorniku pochłaniacza łączy go z atmosferą. Pary paliwa ze zbiornika przedostają się do pochłaniacza gdzie sa absorbowane przez węgiel aktywowany. Pochłaniacz jest połączony także z obudową przepustnicy. Podczas pracy silnika panuje w niej podciśnienie, które powoduje (niezalażnie od zasysania powietrza przez filtr) także zasysanie niewielkiej ilości powietrza przez pochłaniacz. Powietrze to wymywa pary paliwa z węgla aktywowanego. Proces ten może się wielokrotnie powtarzać. Elektozawór, sterowany przez ECU umożliwia zasysanie par paliwa ze zbiornika pochłaniacza w ściśle określonych warunkach pracy silnika( temperatura, obciążenie itd.)

Rozwiązanie takie skutecznie eliminuje emisję węglowodorów z układu zasilania po zatrzymania gorącego silnika oraz reguluje ciśnienie wewnątrz zbiornika paliwa ze zmian temperatury otoczenia.

Koniec cytatu ze strony 150

Daj sobie już spokój z tym korkiem z zaworami. Zawór bezpieczeństwa to inna para kaloszy i w naszych autach z reguły jest zamontowany bezpośrednio w zbiorniku a za przewietrzanie zbiornika odpowiedzialny jest układ pochłaniacza par paliwa i tyle w temacie.

Ostatnia edycja:
Cytat z Książki WKŁ Fiat TIPO TEMPRA:

Zasilanie paliwem.
Wlew zbiornika paliwa jest SZCZELNIE ZAMKNIĘTY KORKIEM i połączony przewodem z pochłaniaczem par paliwa, wypełniony węglem aktywnym. Otwór w zbiorniku pochłaniacza łączy go z atmosferą. Pary paliwa ze zbiornika przedostają się do pochłaniacza gdzie sa absorbowane przez węgiel aktywowany. Pochłaniacz jest połączony także z obudową przepustnicy. Podczas pracy silnika panuje w niej podciśnienie, które powoduje (niezalażnie od zasysania powietrza przez filtr) także zasysanie niewielkiej ilości powietrza przez pochłaniacz. Powietrze to wymywa pary paliwa z węgla aktywowanego. Proces ten może się wielokrotnie powtarzać. Elektozawór, sterowany przez ECU umożliwia zasysanie par paliwa ze zbiornika pochłaniacza w ściśle określonych warunkach pracy silnika( temperatura, obciążenie itd.)

Rozwiązanie takie skutecznie eliminuje emisję węglowodorów z układu zasilania po zatrzymania gorącego silnika oraz reguluje ciśnienie wewnątrz zbiornika paliwa ze zmian temperatury otoczenia.

Koniec cytatu ze strony 150

Daj sobie już spokój z tym korkiem z zaworami. Zawór bezpieczeństwa to inna para kaloszy i w naszych autach z reguły jest zamontowany bezpośrednio w zbiorniku a za przewietrzanie zbiornika odpowiedzialny jest układ pochłaniacza par paliwa i tyle w temacie.
Koniecznie chcesz udowodnić że masz rację.
A nie masz.
Przytoczony opis Fiat Tipo/Tempra pasuje nie do 145/6 lecz raczej do 155.
Gdybyś czytał co piszę a nie unosił się przeczytał byś że napisałem że w 155 ów zaworek jest montowany na zbiorniku.
Więc daj już spokój temu korkowi w którym JEST zaworek.Co może potwierdzić każdy posiadacz 145/6(a w cytowanym wcześniej temacie Koledzy rozbierali ten nieistniejący w/g Ciebie element).
Korek Tipo/Tempra jaki ma numer eper?Taki jak 145/6 ,Bravo/Brava ??? Nie ! Więc jest inny???
A w/g eper ma taki jak (od Tipo) jak 155 ???? :)
Twoje teoria nie wytrzymuje tego.

Ostatnia edycja:
Chyba twoja teoria nie wytrzymuje i dalej chcesz udowodnić niewiadowmo co? Poczytaj sobie moje pierwsze posty w tym temacie co ja pisałem i co Ty pisałeś. Zaczynasz zmieniać sens całego sporu Na siłę to Ty chcesz udowodnic swoją rację a ja dalej twierdzę że ten rysunek pokazany przez Ciebie nie oznacza korka z zaworem dwukierunkowym (zawór bezpieczeństwa) Za odpowietrzanie zbiornika służy pochłaniacz oparów paliwa jesli auto takie posiada a z tego co załozyciel tematu napisał, jego auto posiada takie cudo i jaki byłby sens pochłaniacza skoro odpowietrzenie byłoby w korku> Zupełny bezsens.

Kilka postów temu pisałeś że 155 nie posiada pochłaniacza :D

Ostatnia edycja:
Chyba twoja teoria nie wytrzymuje i dalej chcesz udowodnić niewiadowmo co? Poczytaj sobie moje pierwsze posty w tym temacie co ja pisałem i co Ty pisałeś. Zaczynasz zmieniać sens całego sporu Na siłę to Ty chcesz udowodnic swoją rację a ja dalej twierdzę że ten rysunek pokazany przez Ciebie nie oznacza korka z zaworem dwukierunkowym (zawór bezpieczeństwa) Za odpowietrzanie zbiornika służy pochłaniacz oparów paliwa jesli auto takie posiada a z tego co załozyciel tematu napisał, jego auto posiada takie cudo i jaki byłby sens pochłaniacza skoro odpowietrzenie byłoby w korku> Zupełny bezsens.

Zawór bezpieczeństwa jest w korku.Choć jak chcesz i sprawi to Ci satysfakcję to napiszę wielkimi literami że go tam nie ma.
Taki sam o tym samym działaniu mamy w 155 (identycznie jak Tipo/Tempra) na zbiorniku.
Nie wiem przy jakim ciśnieniu otwiera się by upuścić ciśnienie ze zbiornika,nigdzie nie jest to napisane.Można się tylko domyślać że nie otwiera się przy małym a spełnia funkcje zgodną z nazwą. Natomiast w drugą czyli by zmniejszyć podciśnienie na pewno wiele prędzej.
Więc nie jest to jak twierdzisz bezsens.
Napisałeś "Zawór bezpieczeństwa to inna para kaloszy i w naszych autach z reguły jest zamontowany bezpośrednio w zbiorniku"
Czy w takim przypadku to nie bezsens??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Bo niby jaka różnica gdzie się go zamontuje?

C

Tak napisałem i nie miałem racji.Coś mi się pomyliło.
Odszczekuję ;)

Amortyzatory
Powrót