• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] EGR problem

Lodilirian

Nowy
Auto
Giulietta 2,0 2010
Cześć,

Umarł mi zawór EGR (wymieniony w zeszłym roku). Oczywiście pali się kontrolka "silnika" oraz cały czas wchodzi w tryb serwisowy (max 2tys. obrotów). Zastanawiam się nad pozbyciem się EGR. Czy są jakieś elektroniczne emulatory podpinane pod wtyczkę EGR i emulujące jego pracę? Czy lepiej zaślepić i programowo pozbyć się w systemie? (możecie kogoś polecić z Bydgoszczy?).

Dane auta: pojemność silnika 1956,00 cm3 125 kW, diesel, rok produkcji 2010

Pozdrawiam

Emulatorów raczej nie ma (nic mi przynajmniej nie wiadomo na ten temat), także zaślepić i wyprogramować. Tylko warto znaleźć kogoś, kto zrobi to sensownie a nie że wywali pół tabeli błędów... :)

Cześć,

Umarł mi zawór EGR (wymieniony w zeszłym roku). Oczywiście pali się kontrolka "silnika" oraz cały czas wchodzi w tryb serwisowy (max 2tys. obrotów). Zastanawiam się nad pozbyciem się EGR. Czy są jakieś elektroniczne emulatory podpinane pod wtyczkę EGR i emulujące jego pracę? Czy lepiej zaślepić i programowo pozbyć się w systemie? (możecie kogoś polecić z Bydgoszczy?).

Dane auta: pojemność silnika 1956,00 cm3 125 kW, diesel, rok produkcji 2010

Pozdrawiam

Z jakiego rejonu jesteś.

- - - Updated - - -

Z jakiego rejonu jesteś.

OK. teraz doczytałem że z Bydgoszczy więc osobiście nie pomogę, ale zrób tak jak kolega wyżej napisał. EGR usunąć programowo i fizycznie zaślepić.

Amortyzatory
Powrót