[GTV] "Efekt wow" w AR Gtv

Może i nie powinny, ale patrz jak jest teraz do wszystkiego się Diesle ładuje w Europie i zapewne gdyby GTV było teraz robione miało by taki motor pod maską, wtedy to było nie do przyjęcia.
A tak w ogóle to ten silnik elegancko w komorze wygląda :cool:

No ale to tylko jakaś dziwna tendencja niemców :) która się przyjeła. Ktoś sobie wyobraża MX-5 w dieslu ??? Oczywiście wszystko dla ludzi:) i każdy kupuje co chce i jak chce :) co nie zmienia faktu ze pewne połączenia nie są "eleganckie".

Zgadzam się w 100%. Diesel to jednak diesel, nie mniej jednak dobrze zrobiony też może ucieszyć mordkę
[emoji1]

Ostatnia edycja:
Dla mnie dużo ciekawsze jest to ze Diesle się ładuje tak do osobówek tylko w Europie i nigdzie więcej. A koncern VW chce to wszędzie wsadzić, TDi Audi i VW ostatnimi laty strasznie chciało zrobić rynek w Stanach, po tym jak się okazało ze śmierdzą, chyba już jest zakaz lub był na ich Diesle w Stanach. Cała reszta kuli ziemskiej kocha benzynę, a my jakoś tak się w te wozy na gnojówkę pchamy, chyba chodzi koszta serwisowania, bo na dyszlach po prostu mieli dużo więcej, teraz na tym downsizingu się dochrapują powoli, bo tam serwis też pożera kupę kasy

A pokaż mi 6 oznak druta na fotce komory????
Ja widzę 3, które można szybko zamaskować, w porównaniu do innych swapów to tu jest prawie ideał

A pokaż mi 6 oznak druta na fotce komory????
Ja widzę 3, które można szybko zamaskować, w porównaniu do innych swapów to tu jest prawie ideał

A widziałes kiedyś komore Gtv w oryginale? Takich oznak moge wskazac kilkadziesiat w stosunku do oryginalu....
Kazdy niech robi co chce, ale taka rzezba w klasycznym aucie nie zasluguje dla mnie na efekt "wow".
Wszyscy sie nie musza zachwycac.

No ale to tylko jakaś dziwna tendencja niemców :) która się przyjeła. Ktoś sobie wyobraża MX-5 w dieslu ??? Oczywiście wszystko dla ludzi:) i każdy kupuje co chce i jak chce :) co nie zmienia faktu ze pewne połączenia nie są "eleganckie".
Masz Maserati w dieslu. MX-5 to zły przykład bo to ma być lekki wóz, a diesle lekkie nie są. Świat kocha benzynę bo generalnie jest zacofany. Jeżeli chodzi o silniki to Europa zawsze wiodła prym pod względem rozwiązań technicznych. Tak samo jest z dieslem. Diesel jest wydajniejszy silnikiem niż benzyna, jest też bardziej komfortowym w jeździe na codzień. Benzyna do tego musi być duża i paliwozerna albo mała, uturbiona i paliwozerna. I awaryjna. Ciężko jest pobić diesla pod względem wydajności, a im diesel nowocześniejsze tym kultura pracy bardziej zbliżona do benzyny. Albo lepsza, bo co to za kultura jak trzeba wyć na maks obrotach żeby szybciej pojechać.

Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka

Wszystko się zgadza, lecz Gtv po zmianie silnika obniżyła swoją mają masę do ~1350-1400km.

Po modyfikacjach w tym silniku, naprawdę ma on kopa, a jednocześnie spalanie jest na poziomie 7,8-8l w cyklu mieszanym.

Zresztą, co tu daleko szukać przykładów. W wyścigach le mans Audi razem z peugeotem wygrywają praktycznie wszystko. Napędza je nic innego jak diesel. Zaraz ktoś powie, że to żadne porównanie, ale zaraz... czy to właśnie nie jest samochód o charakterze sportowym z silnikiem diesel'a?

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

F1, WTTC, indy, Dakar, reallycross, WRC itd też wygrywa?
Diesel to zło w najczystszej postaci. Piekło jest wybrukowane dieslami.

F1, WTTC, indy, Dakar, reallycross, WRC itd też wygrywa?
Diesel to zło w najczystszej postaci. Piekło jest wybrukowane dieslami.
hahahaha piona !!!
Maserati w dieslu to znak czasów - niestety na niektorych rynkach nie miałby szans konkurować inaczej.
Powiesz szczerze że jedyną zalete diesla widzę w spalaniu. Komfort ?? co jest komfortowe w tym klekocie i smrodzie ?? Benzyna każda jedna mniej wibruje jest cichsza i własnie bardziej komfortowa przez to. Żaden diesle nawet się nie zbliżył do kultury pracy benzynówek - chyba że porównujesz nowego diesla z benza z lat 90 chociaż i tu cieżko coś porównywać. Na codzień mam Crome 1.9JTD 2010r i nie mogę się przekonać.Odpalam rano klekocze jak wściekle mróz jest to ma prawo, drapie szyby a do nosa dociera smród nie rozgrzanego diesla , a mam wszystko EKO na swoim miejscu i mimo DPF diesel dalej smierdzi dieslem chociaż faktycznie jak sie rozgrzeje i wszystko zacznie pracować jak powinno to jakoś nie smierdzi tak bardzo. Nie chce wywoływać wojny diesel - benza bo to nie temat o tym ale mnie nie przekonacie że diesel się nadaje do osobówek :). A co awaryjności to nie wiesz panie co mówisz :) dzisiejsze benzynówki Fiata są praktycznie bez awaryjne w porównaniu do tego co trzeba robić w dieslach (EGR DPF dwumas wtryski klapki i inne takie eko wynalazki.) Tylko mi nie mów że po poprawieniu wszystkie już wtedy jest bezawaryjnie :) bo bez awaryjnie to jest jak kupujesz T-jet'a w tej chwili

Ostatnia edycja:
Jeżeli mimo DPF-a dalej ci śmierdzi to znaczy że DPF niesprawny - taka dygresja chyba nie masz wszystkiego EKO na swoim miejscu. Kolega powyżej ma rację z racji wysokiego momentu obrotowego dostępnego przy niskich obrotach do codziennej jazdy diesel idealnie się nadaje. Dwumasy też coraz więcej w benzynach.
Pozdrawiam

E. Nie narzekajcie. Sam myślałem, o JTD w Lancii Betcie.

Co do podsufitki to nie kombinuj z malowaniem, tylko wymień materiał. Koszt kilkudziesięciozłotowy, robota dosyć prosta a mnie morda się do dziś śmieje jak patrzę na podsufitkę.

Jak wygląda taka zmiana materiału? Później się to jakoś przykleja na klej tapicerski z tą gąbką, czy wymienia się całość?

Kup materiał na podsufitkę z pianką. Tak jest najłatwiej. Ja kupiłem materiał "alicante", który wygląda jak alcantara. Fajny efekt, ale w aucie z dużą ilością zagłębień się nie sprawdzi (w 164 jest idealnie).
A sama operacja - wyjmujesz całą podsufitkę, odrywasz materiał, czyścisz (ja to zrobiłem szczotką drucianą) resztki gąbki i kleju, a potem przyklejasz klejem tapicerskim (ten w spraju jest najwygodniejszy).
Znajdziesz masę tutoriali na youtubie.

Jeżeli mimo DPF-a dalej ci śmierdzi to znaczy że DPF niesprawny - taka dygresja chyba nie masz wszystkiego EKO na swoim miejscu. Kolega powyżej ma rację z racji wysokiego momentu obrotowego dostępnego przy niskich obrotach do codziennej jazdy diesel idealnie się nadaje. Dwumasy też coraz więcej w benzynach.
Pozdrawiam

Dwumase mamy nawet w Twin Sparkach. :D
A co do smrodu to w naszej półrocznej C5 też jest ten taki charakterystyczny zapach zimnego diesla, na pewno czuć go mniej, no ale zawsze.

Witam jestem założycielem klubu alfy Rurzyca oraz naprawiam te wozy w Rurzycy jest nas więcej niż was w całym województwie ale wracając do tematu alfy gtv jtd matiego którą sam osobiście robiłem posiadam swoją gtv 2,4 jtd 20V 367hp oraz gt 1,9jtd 330hp nikt mi nie powie ze diesel to śmietnik moje alfy miazdza momentem a wasze twin smarki hmmm byłbym się do Koszalina tym jechać a czas do 100kmh chyba bym zasnol moje alfy mają w granicach 13 sekund do 200kmh i chyba się pofatyguje do was na ten zlot. Każdy mądry człowiek wie ze diesel ma moc. Chcesz żeby Twój tez szedł pisz

Witam jestem założycielem klubu alfy Rurzyca oraz naprawiam te wozy w Rurzycy jest nas więcej niż was w całym województwie ale wracając do tematu alfy gtv jtd matiego którą sam osobiście robiłem posiadam swoją gtv 2,4 jtd 20V 367hp oraz gt 1,9jtd 330hp nikt mi nie powie ze diesel to śmietnik moje alfy miazdza momentem a wasze twin smarki hmmm byłbym się do Koszalina tym jechać a czas do 100kmh chyba bym zasnol moje alfy mają w granicach 13 sekund do 200kmh i chyba się pofatyguje do was na ten zlot. Każdy mądry człowiek wie ze diesel ma moc. Chcesz żeby Twój tez szedł pisz
:) nikt nie mówi ze diesel to śmietnik tylko nie pasuje do charakteru wozu. Ja omijaj diesle takie moje prawo ;)
A twin smark :) o czym mowa fabryczny twin smark 150 koni objezdza jtd 150 koni ;) w zakretach na prostej i gdzie chcesz. Zaczynamy mówić o tuningu to zakład twin smark zrobiony na 367 koni dalej będize objezdzał 2.4 ?? Kwestia pieniędzy wydanej na dojscie do takich mocy w ON i PB.

Ostatnia edycja:
Diesla jest zrobić dużo łatwiej i taniej, wątpię że 156 1,8 ts dałby radę 1,9 jtd, ale nigdzie nie sprawdzałem to się nie wypowiem, a dlaczego diesel nie pasuje do charakteru auta? Na 10 osób 8 chciało mi wmówić że mam benzynę pod maską a pozostałe 2 widziały jak wkladam silnik:-D

W ogóle co znaczy "nie pasuje do charakteru auta"? Każdy ma inny gust, nie mniej jednak dobrze zrobiony diesel może na prawdę pięknie pracować

Amortyzatory
Powrót