Dziwny dźwięk pracy Giulietta TCT

Mavi1916

Nowy
Auto
Giulietta QV
Witam. Byłem dzisiaj oglądać Giuliette Qv w automacie. Generalnie auto bardzo fajne jedzie płynnie, bardzo dobrze zmienia biegi ma moc itd. Tylko zastanawia mnie jedna rzecz, dźwięk silnika/skrzyni po lekkim dodaniu gazu, tak od 1000 do 2000 obrotów. Nie mam możliwości porównania z innym takim autem więc może mi pomożecie czy u was brzmi to tak samo. Dodam, że jest to dźwięk po odpaleniu na zimnym silniku. Film w załączniku.

Dziwne zachowanie skrzyni u mnie było początkiem końca sprzęgła, coraz gorzej chodziła, potem zaczęło się dławienie, gasniecie, po wymianie sprzęgła igła. Jaki przebieg?
Moja jest na sprzedaż jak coś

Problemów z samą skrzynią nie ma żadnych, pracuje sprawnie. Chodzi tylko o sam dźwięk pracy zaraz po odpaleniu, który wydaje mi się dość dziwny, i nie mam pojęcia czy ten typ tak po prostu ma czy coś się już zaczyna powoli dziać. Przebieg 100k.

Dziwne zachowanie skrzyni u mnie było początkiem końca sprzęgła, coraz gorzej chodziła, potem zaczęło się dławienie, gasniecie, po wymianie sprzęgła igła. Jaki przebieg?
Moja jest na sprzedaż jak coś
Czyli jednak sprzęgło po tylu miesiącach szukania, co? U mnie na razie od listopada spokój, ale mentalnie nastawiam się na wymianę. Podaj koszt, jeśli byś mógł.

5k części, dwumas styrany jak sandały pielgrzyma, zamówiłem zeby w razie czego oddac, ale musiałem zalozyc.
Do tego oba oleje coś koło 200zl, no i przy okazji uszczelniacz prawej polosi się pocil to też był zrobiony.
Nijak mi to do sprzęgła nie pasowało jeśli chodzi o objawy, ewentualnie obstawiałem zacinajacy się wysprzeglik od parzystego sprzęgła, jednak robota ta sama, poszedł od razu komplet i jest igła.

Moja jest na sprzedaż jak
Możesz coś więcej napisać o niej ?

Amortyzatory
Powrót