idek1984
Nowy
- Auto
- Alfa 156 1.9 JTD 2000r Cosmo-blu
Witam koledzy mam taki problem:
Przy wolnej jeździe najczęściej przy dojeżdżaniu do skrzyżowania przy lekkim przytrzymywaniu hamulca, pedał zaczyna mi wariować, a mianowicie dziwnie drży i słychać jakby ABS się załączał...
Dodam, że problem ten pojawił się po odbiorze auta od mechanika (wymiana górnych wahaczy). Gdy zajechałem do niego aby naprawił co zepsuł
, wsiadł ze mną do auta i przejechaliśmy się kawałek. Po czym powiedział mi, że pewnie któryś z czujników się zabrudził i tak jakby ABS się na pół włączał... Po czym zjechał na pobocze przy sporej prędkości i wdepnął hamulec, aż ABS się włączył ten "prawidłowy". Nie miał wtedy czasu, żeby odkręcać koła i kazał mi przyjechać za 3 dni. Gdy od niego odjechałem problem zniknął. Jeździłem tak z tydzień i wczoraj znów pojawił się ten sam problem może coś poradzicie...
Moje auto 156 1.9 JTD 2000r
Przy wolnej jeździe najczęściej przy dojeżdżaniu do skrzyżowania przy lekkim przytrzymywaniu hamulca, pedał zaczyna mi wariować, a mianowicie dziwnie drży i słychać jakby ABS się załączał...
Dodam, że problem ten pojawił się po odbiorze auta od mechanika (wymiana górnych wahaczy). Gdy zajechałem do niego aby naprawił co zepsuł
Moje auto 156 1.9 JTD 2000r