• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Dziwne pikanie

Fredx

Nowy
Auto
Giulietta 2.0JTDm 175km TCT 2016
Witajcie, w mojej Julce występuje dwukrotne piknięcie zawsze w tym samym miejscu (właściwie to w dwóch), gdy jadę w jedną stronę to występuje w dwóch miejscach oddalonych o około 500 metrów, z powrotem tak samo tylko w innych miejscach, lecz tych pierwszych. Szukałem w opcjach nic takiego nie znalazłem, ostrzeżenie o prędkości wyłączone, dodam, że czasami te piknięcia występują losowo gdzieś indziej ale bardzo rzadko (w ciągu miesiąca dwa razy się zdarzyło). Wiem, że to błahostka ale irytująca, załączam film żeby było wiadomo o co chodzi.

Ostatnia edycja:
Nie radio zakłóca, tylko radio jest zakłócane i piszczy. Albo telefon.

W sumie to możliwe, bo to rejon gdzie jest słabo z zasięgiem, być może to to, chyba że ktoś tak miał i powie coś więcej, ale dzięki za info.

Jeżeli pika w tym samym miejscu, to przyczyna leży na zewnątrz, nie wewnątrz.

Włącza Ci się ostrzeżenie przed fotoradarem w nawigacji,pewnie ten miernik pretkosci co mijasz na filmie to na mapie widnieje jako fotoradar i Ci pika nawigacja.

Włącza Ci się ostrzeżenie przed fotoradarem w nawigacji,pewnie ten miernik pretkosci co mijasz na filmie to na mapie widnieje jako fotoradar i Ci pika nawigacja.

Dokładnie tak, jak kolega opisuje. Masz włączoną w telefonie lokalizację i to jest ostrzeżenie przed fotoradarem. Leci po BT i NAVI Cie ostrzega.
Nawiasem mówiąc, wcale go (radaru) tam nie musi być. Wyłącz lokalizację i sieć w telefonie. Powinno przestać pikać.

Amortyzatory
Powrót