Dziwne kostki

Szef

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.8 TS 140 KM 2002r
Dzis odkrecilem lewe przednie nadkole ( to od strony kierowcy ) i o dziwo moim oczom ukazaly sie takie dwie duze luzne kostki

dsc00005wa4.jpg

dsc00006gz4.jpg

dsc00007ry8.jpg

dsc00008te8.jpg

Od gory ( czyli od strony maski ) znajdowaly sie one tak jakby pod ta czarna plastikowa oslonka przy akumulatorze Ich wiazka odchodzi od tej glownej grubej wiazki kabli ktora idzie po prawej stronie aku ( widac na foto )

Wtyki zaizolowalem i upchnalem pod maska Problem tylko od czego one sa i gdzie powinny byc podlaczone :/ Juz 2 raz w ALFCE znalazlem wtyczki ktore prowadza do nikad :/

Podczas przeciagania kabli od glosnikow podd deska od strony pasazera znalazlem taka tajemnicza wolna kostke Moze ktos sie orientuje do czego ona sluzy lub gdzie powinna byc wpieta Niestety nigdzie nie znalazlem na nia miejsca :/

kostki

jestem dzisiaj cała noc w pracy więc sproboje wyskoczyc na moment i na to spojrzec może u mnie są podłączone. Czy jezeli odegne tą wygładzine co jest w nadkolu to coś zobacze???
PZDR

b.pawelek,

Kostki mozesz znalesc odkrecajac to czarna maskownice pod maska przy akumulatorze ( jest na 2 gwiazdki ) Wtedy twoim oczom powinien ukazac sie gruby kabel zakonczony 2 kostkami lezacymi spokojnie na nadkolu

Jesli chodzi ci o ta biala kostke w aucie to powiniennes ja zobaczyc gdy odkrecisz ta wykladzine nad nogami pasazera ( kluczyk chyba 10 ) i wsadzisz tam glowe :)

U mnie pod schowkiem wygladalo tak jakby byly 2 takie biale kostki a tylko jedno gniazdo Jedna byla wlozona a druga luzna:(

Na moje oko! To te wtyczki miały by u ciebie jakieś zastosowanie, gdybyś miał skrzynię Selespeed. U mnie w 147-ce jest identyczna wiązka jak na twoim zdjęciu. Z tym że u mnie te kable, ułożone są z prawej strony kielcha i idą wzdłuż błotnika, przechodzą pod plastikowym podszybiem i wchodzą do kabiny.

skatowany

wybacz juz siedze skatowany jak koń po westernie a jeszcze kilka H musze wytrzymać więc do wozu zejde jutro dopiero i sprawdze u siebie.
Pozdrawiam

Te kostki pod nadkolem z lewej strony to są kostki z centralki alarmu - moze po porosty nie masz fabrycznego alarmu i sa one wolne

akuki,
Fakt nie mam fabrycznego alarmu wiec byc moze to jest to

wtyki

te wtyki u mnie też śa luźne przy akumlatorze ale wydawało mi się że mam inne końcówki.
Masz tylko tą jedną rozpórke u siebie???
Pozdrawiam

b.pawelek,
A masz alarm ??

Co do rozporki to mam tylko gorna

Amortyzatory
Powrót