dziwne brzęczenie 2.0 TS

• Autor wątku Autor wątku G9
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

G9

Guest
witam
mam pewien problem w trakcie przyspieszania na każdym biegu miedzy ok 2000 a 2100 obr/min słychać brzęczenie dość wysokiego tonu...na biegu jałowym na postoju zjawisko to nie występuje...proszę o jakąś rade: co to może brzęczeć? czy to groźne i jak to usunąć?

metaliczny brzęk to może być osłona kolektora wydechowego

albo wariator, to jego zakres włączania , od 1800 obr/min

mam ten sam problem - napisalem o nim posta (poszukaj w mojej historii) - to samo co Ty w tym samym zakresie obrotow. Przypomnij sie w czwartek - w srode jade do mechanika i mam nadzieje, ze uda nam sie rozwiazac ten problem

Ja mam podobnie.. tylko że podczas zimnego silnika ..
ale tak jak by własnie ta osłona od kolektora stukała...
mozliwe to jest.>>????
zrobi sie ciepło to wejde pod auto i zobacze co tam słuchac.....
hm stało sie to nagle z dnia na dzień.. auto postało 2 dni w garażu i takie códa....
a dokładnie jest tak że odpalam stuka .. az do momentu jak nie dodam troche gazu .. tak na 3 tys.. i ustaje... (pewnie dlatego że złapie jakas temp...)
i mam nadzieje że to nie wariator bo dopiero co wyminiałem po raz 2 w ciagu roku rozrzad a tego wariata pominołem ...
pozdr
hehe przy Alfie nie da sie nudzic....:)

A ja to miałem, aż się przestraszyłem że katalizator padł, ale okazało się że luźna obejma od rury tuż za kolektorem
Pozdro

ja u siebie miałem identyczne zjawisko

okazało się, że trzeba było mocniej dokręcic rurę wydechową koło złączki elastycznej albo tłumika drgań jak kto woli

polecam sprawdzic

Amortyzatory
Powrót