• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

dziwna praca nawiewu

LongWay

Nowy
Auto
156 1,8 TS
Witajcie

dziwność pracy nawiewu polega na:

1. nie zawsze przełącza pozycje mordka - nogi - szyba
2. często nawet w pozycji "0" po przekręceniu kluczyka w stacyjce słychać jako coś mieli w środku jakby chciało się przestawić a nie mogło

Ostatnio wymiana filtrów i radia - słyszałem gdzieś teorie, że nieoryginalne radia potrafią blokować klapy nawiewu ze względu na inną "długość" radia - możliwe to?

Dla pewności wysuń radio na kilka dni i zobaczysz. Wg mnie to nie tyle radio blokuje co przewody, na które nie ma miejsca za radiem i trzeba je od strony schowka przesunąć w dół.

Ostatnia edycja:
Za radiem jest ścianka nawiewu środkowego i tam nie ma żadnych wystających elementów które można zablokować, możesz mieć jak to mówisz mielenie zaraz po przekręceniu kluczyka to normalne jeśli temperatura w międzyczasie się zmieniła, a potem to cisza ze strony regulacji układem nawiewu. Miałem podobną sytuację z tym serwem które steruje układem zamkniętym pomogło przeczyszczenie styków. Niestety jest bardzo ukryte. Zerknij na wtyczki po prawej stronie tunelu środkowego w okolicy nagrzewnicy tak jakby za popielniczką.

Amortyzatory
Powrót