Ładna, to fakt

Choć już wygląda na to, że może niedługo się pożegnamy, bo.... kroi się szansa na Giulię :edziahurra:
Co do samego wynajmu, bardzo wygodna opcja, bo opłata miesięczna brutto 1666 zł obejmuje wszystko: ratę leasingową, ubezpieczenie, opony, serwisy w ASO, samochód zastępczy na wypadek jakiejś dłuższej awarii (nie musiałem na szczęście się o tym przekonywać). Tak naprawdę nie muszę się niczym przejmować, mam pewność serwisu w ASO (właśnie 4 dni temu miała pierwszy przegląd), nie muszę się głowić nad ubezpieczeniami, jakąkolwiek dodatkową papierologią, po prostu cieszę się super samochodem.
Auto brałem ze stocku (Euromobil Warszawa) jeszcze za czasów, kiedy operatorem Alfa Abonamentu było ALD. Zamówienie przebiegło sprawnie, bo w ciągu miesiąca udało się zamknąć sprawę od rozpoczęcia poszukiwań do wyjechania samochodem z salonu. Na szczęście ma wszystko, czego potrzebowałem - najbardziej zależało mi na ksenonie, czujnikach parkowania, tych konkretnych felgach i kolorze, więc nie ukrywam, że miałem dużo szczęścia, że ta Giulietta uchowała się na stocku. Jakby czekała na mnie
Sam koszt wynajmu w porównaniu do ofert leasingowych, jak robiłem kalkulację wychodził mi nieco korzystniej niż leasing, zwłaszcza, że szukałem opcji "przejściowej" na 2 lata i nawet w przypadku leasingu interesowały mnie oferty z wysokim wykupem i jak najniższym wkładem własnym. Tutaj wkładu własnego na początku nie miałem wcale. Jasne, po 2 latach użytkowania będę musiał oddać samochód (mogę też wykupić, ale to na pewno by się nie opłacało), ale biorąc pod uwagę, że przy leasingu musiałbym ponosić koszty ubezpieczenia, opon, serwisu w ASO, itp., spłacę w zasadzie utratę wartości samochodu. Jednym zdaniem - jestem zadowolony z tej oferty i myślę, że zdecydowałbym się na nią ponownie.