Dywaniki gumowe - jakie macie, kupujecie?

• Autor wątku Autor wątku Qki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Qki

Nowy
Auto
AR 156 2.4 JTD 20V
Ostatnia edycja:
Ja mam takie jak z pierwszego linku, tylko jakieś drogie w LBN kupiłem przód za 22 zł a tył był za 10, są dość sztywne i dzięki temu przy wyciąganiu dywanika nie wyleje Ci się cała woda na wykładzinę.

dwie zimy nie używałem gumowych tylko firmowe i auto było i jest suche. Wystarczy tylko a) otrzepać buty ze śniegu przed wejsciem, b) jesli zgromadzi się błotko lub wilgoć po prostu raz dziennie wyjąc dywaniki na chwile i solidnie wytrzepać i gra.
Gumowe mają jedną wadę: woda w nich stoi i zamarza.

Wczoraj kupiłem w "norauto". Promocja komplet 22 zł. Ładny "nowoczesny" design. Dywaniki gumowe uniwersalne, więc trzeba było troszkę popodcinać, ale są specjalne rowki na takie kombinacje. Pozdr

dwie zimy nie używałem gumowych tylko firmowe i auto było i jest suche. Wystarczy tylko a) otrzepać buty ze śniegu przed wejsciem, b) jesli zgromadzi się błotko lub wilgoć po prostu raz dziennie wyjąc dywaniki na chwile i solidnie wytrzepać i gra.
Gumowe mają jedną wadę: woda w nich stoi i zamarza.

Tylko że błoto/ziemia/brud z butów + śnieg dają w ciepłym samochodzie potem to błoto w dywaniki które wsiąka w nie i są zapierdzielone jak stary dywan. Jak by śnieg był czysty jak Nałęczowianka to jasne jest że otrzepać buty ze śniegu i te kilka kropli sobie wyparuje już z weluru ale tak nie jest, błoto pośniegowe z gumy lepiej zebrać niż wsiąknięte w welur.

Zimą większość ludzi jeździ na stalowych felgach, samochód myje raz na miesiąc (albo i rzadziej) ale dywaniki będą mieli welurowe :P. Bez przesady, zima to zima.. wygląd schodzi na drugie miejsce..

Ja mam takie jak z pierwszego linku, tylko jakieś drogie w LBN kupiłem przód za 22 zł a tył był za 10, są dość sztywne i dzięki temu przy wyciąganiu dywanika nie wyleje Ci się cała woda na wykładzinę.
Gdzie w Lublinie kupiłeś??;)

W Tym centrum motoryzacyjnym przy Olimpie, pierwszy sklep po lewej wchodząc przez wejście od strony warsztatów.

Ja polecam dywaniki gumowe firmy DOMA.
http://www.adaszo.pl/dywaniki-gumowe-doma-p-767.html

Warto dać więcej,bo są dobrze dopasowane i miękkie. Podobno te same są w ASO sprzewawane. Ja kupiłem na allegro, trzeba tylko poczukać tej firmy a może być taniej.

Ja bym takich nie kupił bo płaskie jak 13stka, wejdziesz kilka razy ze śniegiem i się wyleje, a jak miekkie to jeszcze nawet nie da się wyjąć "sprawnie" z wodą.

Amortyzatory
Powrót