[MiTo] Dysze spryskiwaczy

LukaSS

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere
Witajcie, poszukuję alternatywy dla strumieniowych dysz spryskiwaczy w Alfie 147. Wiem, że w Mito są dysze podgrzewane ale jak się ma strumień płynu? Dysze są mgłowe czy strumieniowe? Mam nadzieję, że mgłowe i będę mógł takowe zakupić.... ;)

Może jakaś fota, filmik by się znalazło?

Dzięki za info!
Ł.

Hej

Mam MiTo w wersji QV naprawdę dobrze wyposażone ale spryski nie są podgrzewane i ja na taką wersję nie natrafiłem. Jeśli takie są to jakieś sporadyczne przypadki.
Jeśli chodzi o sposób opryskiwania szyby to jest taki powiedziałbym pośredni między rozpyleniem a strumieniem. Ogólnie oceniam, że w tym aucie system jest zadowalający. Swoją drogą miałem wcześniej VW gdzie były już te typowo rozpylające i cóż z tego jak rozpylały mgiełkę ale dosyć punktowo patrząc na powierzchnię całej szyby i ogólnie słabo się to sprawdzało w praktyce.
Na koniec dodam że jeśli chciałbyś popróbować ze spryskami od MiTo to mam takie na stanie ale raz jeszcze zaznaczę, że nie są podgrzewane.

Ok, super, dziękuje za odpowiedz, o to mi chodziło :) Wnerwiają mnie standardowe w 147.

Wysyłam PW.

Do 156 pasują (podobno p&p) dysze od Octavii takze te podgrzewane. Może do 147 tyż?

Amortyzatory
Powrót