• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Dwumas nowy czy regenerować ?

lawa

Nowy
Auto
166 2.4 JTD
Witam.
Niestety nastał ten moment w którym moje koło dwumasowe kończy żywot. W związku z tym staje przed wyborem kupna nowego koła (np Valeo za jakieś 1500zl) i regeneracji starego (koszt około 800zl). Jak wiadomo opinii w temacie tyle ile wypowiadających się ale proszę o sugestie tych którzy są po zabiegu wymianie koła na nowe bądź regenerowane. Jakie odczucia po czasie, jakieś firmy regenerujące (słyszałem dobre opinie o Avanti z Kielc)?
Jak wiadomo nowe zazwyczaj lepsze ale znam przypadki w których nowe padło po 2tyś km i założono regenerowane i hula już ponad rok.

Mowa o 166 2,4 JTD 136km

w takich przypadkach gdzie nowe sie sypie po chwili to raczej kwestia zlego montazu calego zestawu sprzegla.. a nawet jesli nie, to jest cos takiego jak gwarancja. ja wymienialem na nowy, zaplacilem i mialem spokoj. wydatek niemaly, ale mocno mi sie wydaje, ze drugi raz juz tego w tym aucie robil nie bedziesz

Ja brałem regenerowane ale przez producenta a nie przez Zenka ze stodoły Śmiga do tej pory

Ile km zrobiłeś na tym?
Szwagier w mazdzie 6 regenerował i tez nie narzeka. Przebiegów dużych nie robi, ale cały czas po mieście.

Jak się robi samemu to można się bawić w kupno regenerowanego bo co najwyżej będzie cię to kosztowało pół dnia pracy. A tak coś padnie po dwóch miesiącach i znowu dla mechanika kasa leci. A nowe da się kupić za około 1100.

Ciągnąc temat dalej mam może trochę głupie pytanie. Czy w 166 koła dwumasowe wraz ze sprzęgłem pasują zamiennie np. z wersji 136km do 150km?

Tak kolego , są takie same sprzęgła i koła

Amortyzatory
Powrót