Dwa problemy z Alfą.

• Autor wątku Autor wątku Lesio
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Lesio

Nowy
Auto
Subaru Forester XT, Mini Countryman CS
1 Problem ze ciagnie do 2000 potem zaczyna szarpac, do 2500 szarpie potem zapala sie kontrolka wtrysku, i zaczyna ostro przyspieszac, ale bardzo szybko jakby miala 150 koni nie 103 w czym problem. Czy to wariator czy moze przeplywomierz. Dodam ze po szapraniu jak stane wylacze silnik i zapale drugi raz problem ustepuje.

I 2 drugi dziwny problem przy kolach skreconych w lewa strone jak pchnie sie samochod do przodu albo do tylu to slychac tarcie metalu o metal. I nie sa to klocki na tarczach chociaz odglos jest podobny do zacisnietych klockow na tarczach.

a moze to jest obluzowany jakis styk na zlaczkach kostkach.sprawdz kostke czujnika walu walka rozrzadu i przeplywki

A gdzie jest ta kostka czujnika walu walka rozrzadu.

z lewej strony kolktora ssącego, niebieska wtyczka to czujnik walka a czerwona (tutaj chyba bo kilka rodzajow bylo) to czujnik wału..

co do tarci ametal o metal to może et felgi jest nieodpowiednie i gdzieś tam obciera najlepiej zerknąć co o co trze to chyba jedyny sposób jaki ja znam ...

Lesio napisał:
I 2 drugi dziwny problem przy kolach skreconych w lewa strone jak pchnie sie samochod do przodu albo do tylu to slychac tarcie metalu o metal. I nie sa to klocki na tarczach chociaz odglos jest podobny do zacisnietych klockow na tarczach.

Miałem coś podobnego. U mnie wyskoczyła spinka która przytrzymywała zacisk. Bez niej zacisk odchylał się i tarł o wewnętrzną część felgi...

Amortyzatory
Powrót