dusi się pomiedzy 2000, a 3000 tys. obr.

• Autor wątku Autor wątku loki
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

loki

Guest
Witam tak jak w temacie po odpaleni mojej 156.. jak jest zimna no i nie tylko to np. na 2 lub 3 biegu pomiedzy 2000 a 3000 tyś obr. dusi się.. (przymula) '' ja mu gaz a on uuuuu..'' ?

co może być przyczyna..? nie dostaje paliwa..? świece...?

P.S. za wszelkie odp. z góry dziękuje..

przyczyną mogą być świece, spowodowane może to być że puściła uszczelka po pokrywą zaworów lub pod korkiem wlewu oleju, olej zalewa świece i zaczynają cyrki, miałem dokładnie to samo w 146, nasz forumowy kolega DeeS też miał to samo w 2.0TS, pomogło wykręcenie świec, usunięcie oleju, odtłuszczenie i osuszenie kabli, oczywiście do tego zrobiliśmy czyszczenie świec z nagarów i problemy zniknęły,

problem może też leżeć po stronie cewek zapłonowych lub kabli, kable są już wygrzane i mogą mieć przebicia

dzięki panowie.. jutro będę w garażu to sprawdzał.. a wyczyszczenie przepływki coś daje czy odrazu wymiana..?
bo i tak najpierw pójdę od najtańszej strony i poczyszczę co się da.. :D

jesli dusi sie tylko na zimnym to bym dla prób odłączył sterowanie wariatora.
- bo coś dziwnie te obroty pasuja do zakresu sterowania wariatora.

* 800rpm to 1800rpm Variator Solenoid is Deactive

* 1800rpm to 4250rpm Variator Solenoid is Active

* 42500rpm to 7200rpm Variator Solenoid is Deactive

* 7200rpm to 1800 rpm Variator Solenoid is Active

jesli dusi sie tylko na zimnym to bym dla prób odłączył sterowanie wariatora.
- bo coś dziwnie te obroty pasuja do zakresu sterowania wariatora.

* 800rpm to 1800rpm Variator Solenoid is Deactive

* 1800rpm to 4250rpm Variator Solenoid is Active

* 42500rpm to 7200rpm Variator Solenoid is Deactive

* 7200rpm to 1800 rpm Variator Solenoid is Active

chętnie spróbuje tylko możesz mi przybliżyć jak i gdzie..?

o czyszczeniu przepływki są bardzo różne opinie, jedni są za inni uważają to za półśrodki starczające na chwile wcześniej czy później i tak będzie trzeba ją kiedyś wymienić

o czyszczeniu przepływki są bardzo różne opinie, jedni są za inni uważają to za półśrodki starczające na chwile wcześniej czy później i tak będzie trzeba ją kiedyś wymienić

możesz mi powiedzić bo jak juz rozkręcę pokrywę to wymienię uszczelkę.. a czym najlepiej wyczyściś świece..?

---------- Post dodany o godzinie 18:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 18:23 ----------

chciałem jeszcze zapytać..
jak odpalam to dźwięk jakbym diselka odpalał.. czyli rozumie ze wariator do wymiany.. a drugie pytanko da sie bez niego jeżdzić...?

Tak jak 77alfisti napisal mialem to samo od 2 do 3 tys strasznie sie dusil i wyczyszczenie swiec, kabli pomoglo ,a wczesniej tez mialem taki przypadek i okazalo sie , ze sonda padla wymienilem na nowa i wszystko OK :D

Tak jak 77alfisti napisal mialem to samo od 2 do 3 tys strasznie sie dusil i wyczyszczenie swiec, kabli pomoglo ,a wczesniej tez mialem taki przypadek i okazalo sie , ze sonda padla wymienilem na nowa i wszystko OK :D

ok dzięki.. powoli bede szukał przyczyny..

po pierwsze odłącz przepływomierz i przejedź się.. jak będzie OK to masz przyczynę.

świece najlepiej czyści się na szlifierce stołowej zaopatrzonej w szczotkę drucianą, a jak klekota przy odpaleniu to wariator do wymiany, najlepiej połączyć przyjemne z pożytecznym i trzasnąć rozrząd, paski, pompę wody itd..., itd...

Amortyzatory
Powrót