• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] drzwi szpachlowane czy wymienione

adekt

Nowy
Auto
lexus ux, bmw x2
Witam
Ostatnio miałem niewielką kolizje. Konkretnie wgniecione drzwi. Oczywiście przy oględzinach ubezpieczyciela zalecił wymianę poszycia.Auto było naprawiane Z AC w autoryzowanym serwisie. po kilku dniach znajomy mi powiedział że drzwi nie były wymienione tylko szpachlowane. Jaka mam pewność że ma racje, ewentualnie jak własnym sposobem sprawdzić czy na pewno była robiona wymiana. Bo jeśli były szpachlowane to na pewno tak tego nie zostawię.

Jedź do pierwszego z brzegu zakładu lakierniczego, kup flaszkę, i Ci sprawdzą...

zapytaj w serwisie czy szpachlowali czy wymienili, potem poproś o miernik lakieru i z ich człowiekiem ładnie sprawdźcie, następnie spytaj dlaczego jeśli miały być wymienione były szpachlowane bo może nie było potrzeby wymieniać, jeśli umawiałeś sie na wymianę żądaj zwrotu róznicy kasy i powiadom ubezpiecyzciela

zapytaj w serwisie czy szpachlowali czy wymienili, potem poproś o miernik lakieru i z ich człowiekiem ładnie sprawdźcie, następnie spytaj dlaczego jeśli miały być wymienione były szpachlowane bo może nie było potrzeby wymieniać, jeśli umawiałeś sie na wymianę żądaj zwrotu róznicy kasy i powiadom ubezpiecyzciela

Ew miernik grubości lakieru z Allegro i sprawdż, czy grubość lakieru jest taka sama w miejscu wgniecenia co w pozostałej częsci - jeżeli większa to oznacza, że pod lakierem jest szpachla.

A czy jeśli wymieniane jest poszycie to nie robi sie tak, że trochę szpachli się stosuje?
w

Witam i po wszystkim, sprawę sam załatwiłem z prosty sposób, zdemontowałem tapicerkę drzwi bocznych i zobaczyłem od środka że blacha jest idealnie prosta i gładka, nawet belka wzmacniająca jest prosta ( raczej trudno było by serwisowi szpachle zrobić od środka i to jeszcze żeby belkę wyprostować)

zdejmij obicie drzwi od środka i zobacz co jest, czy blacha jest pognieciona. Jak szpachlowali to na pewno nie dali rady wyklepać idealnie

Amortyzatory
Powrót