Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Te dwumasy po chipie potrafi rozwalić jedno mocne przyspieszanie. Wiem to z doświadczenia. Też mam chipa i kiedyś scigałem się ze świateł z Scirocco. Wygrałem ale po tej akcji własnie zaczęły się takie wibracje przenoszące się na cała budę. Najśmieszniejsze, że wibracje nie były zawsze odczuwalne. Czasem było ok, a czasem budą drgała- w zależności jak się dwumasa ustawiła przy odpalaniu. Po rozebraniu okazało się że ma straszny luz promieniowy.
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Jeśli na postoju też, to odpadają półosie i sama skrzynia. Zostaje cały osprzęt silnika. Po wymianie tego koła pasowego nic się nie zmieniło? Czy przy wciskaniu sprzęgła drgania ustają? Trzeba zerknąć na koło pasowe na alternatorze, sprężarce klimy i pompie wspomagania. No i pozostałe rolki i napinacz
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Nie sprawdzałem poduszek górnych. Dolne są wymienione. Ale przy poduszkach byłyby takie objawy, to raczej na wolnych obrotach byłoby juz czuć, czy nie.
Ty masz benzynę...w dieslu żona miała takie coś jak założyli jej złą uszczelkę filtra paliwa tzn starą do nowego filtra. Przy pewnych obrotach , przyspieszaniu, łapał powietrze.. i trzęsło całym samochodem.
Jak diesel z leciwym przebiegiem to może ale nie musi być regulator ciśniena na listwie CR. Ja walczyłem z tym 2 lata zanim namierzyłem problem. On się przycina nie pokazuje błędów lub jest zapchany opiłkami. wtedy przy przyspieszaniu ECU daje mu powietrze do dawki , której nie osiąga i u mnie trzęsło jak na traktorze. Poszukaj na YouTubie dużo jest filmów o tym zaworze. Ty lepiej wiesz jak zachowuje sie Twój samochód. Mi pomogło. Też wymieniłem wszystkie poduszki....
Sprawdz sobie parametry w MES, ALFAOBD, podczas pracy ( wtryski, aktualne v/s oczekiwanie - ciśninienie paliwa, doładowanie itp. szczególnie podczas tych 1250 obr czy za bardzo się nie rozjeżdżają)
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.