Odgrzewam z kilku powodów. Przejrzałem wszystko, wątków dziesiątki w tym temacie, ale...
1. Dziś podczas odkurzania zauważyłem mokrą wykładzinę pod dywanikiem po prawej stronie. Nie zauważyłem żadnych przecieków, nie słyszę żadnego "przelewania" w czasie jazdy, a co najważniejsze - mokro jedynie pod nogami w środkowej części. Wokół tej "plamy" sucho - uszczelka szyby, próg, listwa, plastiki, w okolicach nadkola i wyżej pod pedałami wszędzie sucho. No właśnie - pod pedałami bo sprawa dot. ANGLIKA, stąd m.in. decyzja o uzupełnieniu tematu. Kiedyś ktoś też pisał o podobnym zjawisku, ale w AR155 - swój podpinam więc tu.
Nie mam w chwili obecnej dostępu do garażu i narzędzi. Będę jednak wdzięczny za wszelkie wskazówki od czego mógłbym zacząć, próbując to rozwiązać domowym (parkingowym) sposobem, z uwzględnieniem różnic (jeśli są takowe) w rozmieszczeniu elementów dla wersji RHD.
--> dziś jak zdążę zajrzę pod szybę, wyjmę filtr i przy okazji go wymienię sprawdzając przy okazji jak tam sytuacja wewnątrz,
--> chcę również sprawdzić inne elementy, jak odpływy w drzwiach, podłodze i spod szyby, choć jak mówię wszędzie sucho, tylko sam środek mokry.
I na koniec...
temat jest dość powszechny i mokra podłoga zdarza się nam stosunkowo często.
W związku z tym proszę wszystkich, którym przydarzył się podobny problem lub wtajemniczonych, o informacje na temat wykonanych czynności, które w efekcie pomogły w "uszczelnieniu" wnętrza. Na koniec można byłoby zebrać to w jedną całość i po scharakteryzowaniu konkretnych objawów (miejsc występowania wilgoci bądź przecieków) zlokalizować przyczynę bez konieczności rozbiórki połowy samochodu.
Proponuję również przy opisie umiejscowić dokładnie obszar, gdzie dany element się znajduje. Nieraz bowiem ktoś radzi coś odetkać, przeczyścić lub sprawdzić a niewtajemniczeni często nie wiedzą, gdzie danej rzeczy szukać. Pamiętajmy, że standardowe rozwiązania z zakresu mechaniki pojazdowej i próby znalezienia czegokolwiek, w przypadku AR nie mają zastosowania

Pozdrawiam!
p.s wszelkie foto mile widziane