• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Doradźcie jakie tłoki

Cycu24

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1,9 JTDM 150km
Witam was potrzebuje fachowej porady
Mam alfe 159 z silnikiem 1.9 jtdm 150km z 06r ma już ponad 330tys przejechane i chciałbym wymienić tłoki z pierścieniami a chce się najpierw doradzić jakie najlepiej kupić i jak to wygląda cenowo no i czy jeszcze coś wymienić przy okazji jak już będzie to robione

A co się dzieje ze musisz tłoki wymienic

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Witam was potrzebuje fachowej porady
Mam alfe 159 z silnikiem 1.9 jtdm 150km z 06r ma już ponad 330tys przejechane i chciałbym wymienić tłoki z pierścieniami a chce się najpierw doradzić jakie najlepiej kupić i jak to wygląda cenowo no i czy jeszcze coś wymienić przy okazji jak już będzie to robione

Jeśli tloki dalej sa okragle, a nie jajka, to samo z cylindrami, to nie ma sensu tego zmieniac, narobisz sobie tylko niepotrzebnych kosztów. Same pierścienie to rozumiem przy remoncie silnika

Takie rzeczy najlepiej konsultuj z jakimś wiarygodnym mechanikiem. Wymiana samych tłoków nic nie zmieni, to nie wymiana oleju czy filtra powietrza. Po wymianie tłoków z reguły po takim przebiegu konieczna jest obróbka gładzi cylindra pod nowe tłoki, z reguły przy takiej operacji jak ściągasz głowice to też wymienia się uszczelniacze zaworowe itd. Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót