[159] Dołożenie czujników parkowania (Parktonic)

lobov
Wtyczka o której piszesz jest do ksenonów
Wtyczka do parktronika jest z prawej strony z przodu pod zderzakiem

Czyli wygląda na ton, że nasze 159 mają pociągnięte instalacje pod najlepiej wyposażone wersje?

Odświeżę temat. Przymierzam się do zakupu/montażu czujników parkowania do tyłu, ktoś może polecić coś z bieżąco dostępnych czujników w sensownej cenie? Zależy mi na wyświetlaczu, może być zamontowany w okolicach tylnej podsufitki.

czujniki parkowania

witam odnośnie czujników parkowania odświeżajac temat mam z tyłu oryginalne czujniki chciałbym założyc z przodu moge podpiąć inne np.valeo czy muszą być oryginalne mam nadzieje ze jest wtyczka z przodu do podpięćia

hmm to troche będzie kosztowało:( orientujesz się czy tylko wystarczy wpiąć czujniki czzy trzeba coś jeszcze dokupić

A wersji z czujnikami z tyłu jest poprowadzona instalacja do przednich czujników, mimo, że ich nie ma ?

tego nie wiem okaze sie jak rozbiore przód

Odświeżę temat. Przymierzam się do zakupu/montażu czujników parkowania do tyłu, ktoś może polecić coś z bieżąco dostępnych czujników w sensownej cenie? Zależy mi na wyświetlaczu, może być zamontowany w okolicach tylnej podsufitki.

N3lly masz może już jakieś czujniki na oku sam właśnie przymierzam się do takiego zabiegu mam czujniki z tyłu i chcę podłączyć z przodu i uaktywnić je na wyświetlaczu ......

Ja mam czujniki tylko z tyłu, ale jak zakładałem spryskiwacze i zdejmowałem zderzak to wtyczka pod czujniki parkowania była. Samo podpiecie chyba raczej nie wystarczy, trzeba dodatkowo dołożyć buzzer który znajduje się koło bezpieczników obok kolumny kierownicy.

N3lly masz może już jakieś czujniki na oku sam właśnie przymierzam się do takiego zabiegu mam czujniki z tyłu i chcę podłączyć z przodu i uaktywnić je na wyświetlaczu ......

No właśnie nie mam, stąd pytanie do ludzi którzy już kupowali i mogą coś powiedzieć o skuteczności/awaryjności rozwiązań dostępnych na rynku

Buzer jako taki jest ten sam (model) ale musi byż dodatkowo z przodu

Pytanie, gdzie w FESie da się włączyć wyświetlanie piktogramów w wersjo tylko dla czujników cofania z tyłu ?

Czekamy na dane czy komuś udało się dołożyć czujniki z przodu jaki był łączny koszt czujników buzzera itd i czy był z tym jakiś problem żeby taki zabieg samemu sobie przeprowadzić.......

Dołożenie czujników parkowania

Witam
Czy ktoś dokładał czujniki parkowania do swojego autka i może coś polecić. Zastanawiam się nad oryginałem ale to chyba sporo pracy i koszty większe.
Jeżeli możecie polecić jakiś dobry zestaw lub firmę która zajęła by się od razu montażem w okolica Krakowa, Kielc, Katowic.
Z góry dziękuję

Marcin

W pierwszej AR159 miałem czujniki 'made in china' na tyle (4szt.) za ok. 100zł z allegro, nie miałem z nimi żadnych problemów, wszystko działało ok., obecnie mam fabryczne.

Podepnę się- czy jest możliwość dołożenia do oryginalnych tylnych czujników zestaw przednich?

Amortyzatory
Powrót