[159] Dołożenie czujników parkowania (Parktonic)

A prosiłem żeby go nie było , jak teraz trafić który to ? Standardowo jak w niebieskim kkl

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

A prosiłem sprzedawcę żeby go usuną , ciekawe który to....
691.jpg

o problemach z kablem/połączeniem pisz w odpowiednim wątku - wątek już jest zdominowany przez wiele Twoich wpisów totalnie nie w temacie i dziwię się że moderator tego nie powycinał jeszcze. zrozum że ktoś później będzie musiał przekopywać się przez te wszystkie posty jak będzie czegoś chciał się dowiedzieć o dokładaniu PDC.

dlaczego zaczynam być cięty? ~ 1.5 tygodnia temu pytałeś o ELMa, wstawiłeś numer aukcji (w ogóle dlaczego nie link, musisz jeszcze utrudniać tym których pytasz o pomoc?), dostałeś info że OK ale zasugerowałem żeby kupić taki tylko na bluetooth. a Ty i tak kupiłeś całkiem coś innego - jakiś wynalazek nietypowy, gdzieś takie widziałem reklamy - super hiper ELM v2 10x szybszy za pewnie 3 razy większą kasę, a teraz Ci nie chce działać.

Panowie. Chciałbym sobie dołożyć zestaw czujników parkowania z tyłu. Z tego powodu zabawa w montaż oryginalnej centralki chyba będzie nieopłacalna? Zna ktoś jakiś zestaw czujników godny polecenia?

Czy ja wiem czy nie oplacalna , ja kupiłem całą kompletną przednią z czujnikami i glasnikiem za 150 zł i centralka na tył i przód 150zł

a centralje na tyl kupuje sie za 50zl czesto.

jesli jest tez instalacja (w autach przed liftem chyba raczej jest) to juz w ogole bajka. zagladnac pod tapicerkw w bagazniku.zdjecia co i jak sa gdzies w watku

Czy ja wiem czy nie oplacalna , ja kupiłem całą kompletną przednią z czujnikami i glasnikiem za 150 zł i centralka na tył i przód 150zł

Do ori instalacji wypadałoby jeszcze kupić zderzak? Czy jak mocowałeś czujniki?

- - - Updated - - -

a centralje na tyl kupuje sie za 50zl czesto.

jesli jest tez instalacja (w autach przed liftem chyba raczej jest) to juz w ogole bajka. zagladnac pod tapicerkw w bagazniku.zdjecia co i jak sa gdzies w watku

Auto polift, więc szanse na obecność kabli małe z tego co czytam w różnych wątkach. Ale przyjrzę się dokładniej.

Instalacje miałem , a czujniki montowalem tak że powiercilem otwory 23,5mm - zderzak mój miał od środka zaznaczone miejsca , sprzedający mi wiązkę i całą resztę pozwolił oderwać z tylnego zderzak mocowania bo i tak był połamany zderzak , po wkleiałem mocowania i jest jak oryginał :)

Do ori instalacji wypadałoby jeszcze kupić zderzak? Czy jak mocowałeś czujniki?

- - - Updated - - -

Auto polift, więc szanse na obecność kabli małe z tego co czytam w różnych wątkach. Ale przyjrzę się dokładniej.
ja dorabialem przod i tez nie mialem instalacji, troche zabawy ale jak komus sie chce to czemu nie.trudna robota to nie jest, i pewnie latwiejsza jesli robi sie tyl (latwiej przejsc kablami na zewnatrz, krotsze kable)

Potrzebuje wymienić 3 czujniki , czy mogę kupić jakieś zamienniki ? Znalazłem po 50zł szt sprzedawca mówił że czeskiej produkcji

Śmiało kupuj SWF. Płaciłem ok 50 zł za sztukę i działały bdb.

Ok dzięki bardzo

Może mi ktoś powie który piny z kostki 6ponowej na prawej podluznicy idą do lewego czujniki bo brak mi sygnału w nim ,

Sprawdziłem kostkę z prawej strony niby wszystko ok, ale lewy i tak nie ma sygnału :/

Już znalazłem , jeden z 3 panów był przerwany na środku wiązki

Ma do was pytanie odnośnie przednich czujników parkowania , a chodzi mi o to kiedy u was zaczynają działać przednie czujniki , kiedy się uruchamiają , bo u mnie żeby zaczął działać przód to muszę najpierw wsteczny wł

Czujniki się aktywują albo wstecznym, albo przyciskiem w podsufitce - napisane w instrukcji. ;)

Gdzie można przeciągnąć przewody od czujników do centralki? Są jakieś otwory do przeprowadzenia przewodów w tylnym pasie?

Witam. Czytałem posty ale nie znalazłem podobnego. Kupiłem alfe 2009 rok z czujnikami przód i tył i wyświetlaczem w zegarach. Auto było uderzone przodem i gość kupił zderzak bez dziur a wiązke i czujniki wywalił do kufra. Podłączyłem wiązkę z czujnikami i wszystko działa. Tylko moje pytanie czy te czujniki da rade zamontować do zderzaka bez dziur ? Posiadam takie 4 koszyczki w które wkłada się czujniki w zderzak i czy tylko wystarczy przewiercić zderzak, przykleić to i złożyć wszystko do kupy ? Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót