• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Dolna osłona silnika

Qrzesio

Nowy
Auto
Giulietta 2012 1.4 MA 170 KM BRC SQ32
Przy zmianie opon na letnie miałem okazję wejść pod swoją Giuliettę i zauważyłem że nie mam dolnej osłony silnika. Prawdopodobnie przepadła podczas którejś naprawy (ja auto nabyłem w październiku 2018). Chciałbym kupić taką osłonę z czym raczej problemu nie ma bo jest kilka, jednakże czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jakie śruby do mocowania mam zakupić?

Z przodu masz dwie osłony , tą trapezową pod samym silnikiem i druga pod zderzakiem - taki półksiężyc. O którą się pytasz ?

Z przodu masz dwie osłony , tą trapezową pod samym silnikiem i druga pod zderzakiem - taki półksiężyc. O którą się pytasz ?

Mi chodzi o ta trapezową pod silnikiem.

Sprawdź w ePER. Tam będą dokładnie numery.

http://keyeper.pekidi.com/navi?FORCED=TRUE

Dzięki lookash rzeczwiście wszystko tam jest. Teraz mnie tylko zastanawia czy te nity rozprężne zostały w aucie czy je też musze zakupić. Jutro chyba będę miał okazję wejść pod auto to zobaczę jak sytuacja wygląda.

Tak czy inaczej DZIEKI WIELKIE :)

Mnie w ASO przy pierwszej wymianie oleju urwali wsuwane mocowania na szczęście się trzyma na reszcie.

Witam mam pytanie zaczeły mi się ruszać te aluminiowe osłony cieplne na środku które są przyczepione takimi blaszkami wie ktoś gdzie mogę kupić takie blaszki żeby to umocować?

Skręć to śrubkami np 4 z dużymi podkładkami.
Dziury zrobisz wiertłem albo rozgrzany gwóżdż .

Cześć wszystkim. Od niedawna jestem szczęśliwym właścicielem Giulietty. Muszę uzupełnić swój nabytek o osłonę pod silnik. osłona_giulietta.jpg

Jak widać są do montażu przelotowe otwory podłużne (fasolki). Do samego montażu na aucie - czy potrzebuję jakichś specjalnych spinek/mocowań, czy zwykłe śruby+nakrętki+podkładki? Nie mam jak akurat zejść na kanał, z tego co pamiętam w fartuchach na aucie są okrągłe otwory (coś chyba średnicy kilkanaście mm - mogę się mylić). Dzięki za wszelkie sugestie i rady.

Amortyzatory
Powrót