Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Powiedz proszę, skąd i jak pociągnąłeś zasilanie?Można popielniczkę całkiem usunąć, wtedy zostanie więcej miejsca w razie potrzeby
Pokaż załącznik 248934
Wlutowałem się w przewód zasilający zapalniczkę.Powiedz proszę, skąd i jak pociągnąłeś zasilanie?

Ja potrzebowałem zasilić dwa urządzenia: rejestrator i telefon.
Chciałem aby było to maksymalnie pochowane - nienawidzę wlających się ładowarek
Kabel od ładowania telefonu (swoją drogą ten co wymyślił "magnetyczne kable" powinien dostać nobla), gdy jest nieużywany wisi na manetce od spryskiwaczy, uchwyt magnetyczny telefonu mam na konsoli środkowej, na pierwszej kratce od lewej.
Pokaż załącznik 268260Pokaż załącznik 268288
Kabel USB od rejestratora puściłem podsufitką, następnie pod uszczelką słupka A i do ładowarki.
Ładowarkę 2x2.1A schowałem "za" przyciskami od przeciwmgielnych i kasownika kilometrów, jest podłączona pod "+ po zapłonie" w skrzynce bezpieczników, z dodatkowym bezpiecznikiem 5A.
Wywaliłem z niej przykrywkę portów, bo jest zupełnie zbędna.
Pokaż załącznik 268261Pokaż załącznik 268262
Największym plusem tego rozwiązania jest to że gniazdo zapalniczki mam dalej wolne
A tyle widać z zestawu głośnomówiącego:
Pokaż załącznik 268263

Do wolnego gniazdka podłączę powerbank, którym będe zasilał rejestrator. Jeśli to nie zadziała, podłaczę do wolnego gniazda rejestrator. Mój rejestrator działa na tym wolnym 5V 1A.