Dodatkowe oświetlenie nóg - gdzie się podłączyć ?

KKamil

Nowy
Auto
156 2.0 JTS SW
Witam.
chciałbym zrobić sobie dodatkowe oświetlenie nóg które będzie świecić się tak jak lampa podsufitowa - przy otwarciu drzwi bądź włączeniu gł guzika.
Da się to gdzieś łatwo podłączyć przy bezpiecznikach. , czy trzeba ciągnąć kabel od podsufitowej lampy?

jeśli widziałem kogoś kto takie coś zrobił to "prąd" brał z lampki w podsufitce kabel pociągnięty po podsufitką, po słupku itd.

Ja podłączyłem właśnie pod lampki. Ciaglem kable po słupkach

One s / maximusHD

Ja podłączyłem się normalnie pod lampkę podsufitki, wszystko ładnie ze sobą wspolgra :)

ja to robiłem ostatnio i pod lewym słupkiem przy szybie wpiąłem się w kabelki od lampki podsufitowej i elegancko świeci się przy otwieraniu drzwi ;)

Yhy mam inny problem - podłączałem zapalniczkę gdyż nie miałem (poprzedni właściciel zdemontował) i przypadkiem zetknąłem se sobą kable od oświetlenia popielniczki.
Zapalniczka działa, zniknęły jednak światła pozycyjne i mijania, oraz podświetlenie zegarów/konsoli środkowej. Światła drogowe działają.
Gdzie szukać problemu ?
Bezpieczniki sprawdzone.
Przekaźnik ? Jak się do niego dostać?

Sprawdz przekaznik w schowku pasazera ;]

Ja montowalem ledy w nogach pasażera i kierowcy to ciaglem z podsufitki prad. I zrobiłem dodatkowo tak jak się zapali ręcznie światło to tez wnogach się zapala jak i przy otwieraniu drzwi czy kluczykiem. Nie dawaj pod zapalniczke

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka

A ja mam na przód i tył podświetlenie nóg i też z lampki sufitowej tył brałem prąd

Obudowę lampki. 5-10 min delikatnej roboty i po sprawie ;)

Można też z modułu komfortu pod deską ;)

Za schowkiem, najszybciej jest się podpiąć żeby nie szukać po kablach do lampki :)

Amortyzatory
Powrót