Dobry mechanik Łódź

Jeżeli to są te Kozienice za Radomiem to do serwisu masz ok 200 km w jedną stronę więc nie wiem czy miałoby to jakiś sens ;p salon w Łodzi alfy jest taki że zaczęli nią handlować jak przestali produkować 159 więc pojęcie mają o niej jak z resztą o innych alfach bo głównie ten salon zasłynął sprzedażą Jeepa ;p Lepiej będzie chyba udać się gdzieś bliżej do dobrego salonu Fiata :)

Dokładnie jest kawałek... :/
Dzięki za informacje!
Faktycznie nie pomyślałem o serwisie fiata, sprzedający będzie miał bliżej do Radomia a ja wyjadę trochę wcześniej.
Jeszcze raz ponawiam prośbę, gdyby ktoś miał jakiś warsztat gdzie mogliby mi sprawdzić samochód proszę o jakieś namiary.
Gdzieś muszę sprawdzić ten egzemplarz bo tak w ciemno brać trochę się obawiam!

Dziękuje kolego za pomoc!
Podziękowania również dla Panów z serwisu którzy mimo soboty podeszli do tematu poważnie i wynaleźli parę rzeczy do zrobienia dzięki czemu wiedziałem co kupuję!
Pozdrawiam!

Może nie mechanik ale sklep z częściami do makaronów. Mianowicie Pan, który przyniósł się z ulicy Rzgowskiej gdzie miał sklep 20lat (tak mówił) gdzieś przy lajkoniku. Aktualnie ma sklep Dąbrowskiego/Krzywa. Pojechałem po filtr oleju ojcu do Belli, wchodzę mowie model, rok, silnik itd a on odrazu do mnie, że to będzie jakiś "361" ja mówię no ok i kupiłem. Dzisiaj ojciec rano wymieniał olej dzwoni do mnie, że filtr kompletnie nie pasuje nawet gwint nie taki, pojechałem do autosklepu odrazu Panowie mi po vinie dobrali idealny w jeszcze lepszej cenie i lepiej firmy. Niestety może to dla Was błastka, lecz dla mnie człowiek, który pracuje 25lat w tym zawodzie powinien mieć to w jednym palcu albo chociaż sprawdzić po vinie, a nie wymyślać jaki to będzie i sprzedawać kompletnie nie pasująca cześć. Niestety ja odradzam i juz nigdy tak nie pojadę, w Łodzi tylko chłopaki z Pabianickiej z autosklepu, pół auta u nich kupiłem i nigdy nie miałem problemów z częściami czy z reklamacja.

Taaa ten "mądrala" z pod Lajkonika jest dobry. Też tam robiłem podchody ze trzy razy, ale jak dla mnie to jest jakieś nieporozumienie. Najlepsze było jak mi zrobił wykład o paskach rozrządu... ehh szkoda gadać :)

Na szczęście teraz mam dostęp do fajnych hurtowni i katalogów więc wszystko jest jasne w 100% i zawsze dostępne w dobrych cenach :P

A mamy może jakiegoś Alfaholika w Łodzi który byłby w stanie zerknąć pod machę, pogadać i powróżyć?
Nie chodzi o wykonanie naprawy ale o odpowiedzenie mi na pytanie czy ja wymyślam i czy dźwięki które wydobywają się z mojej alfy to coś poważnego.
Chodzi mi o pasek wielorowkowy i sprzęty nim napędzane.
Już zraziłem się do tylu mechaników że mam już powoli dość jakichkolwiek aut.

Pomożecie? :(

Chodzi mi o pasek wielorowkowy i sprzęty nim napędzane.
Już zraziłem się do tylu mechaników że mam już powoli dość jakichkolwiek aut.

Pomożecie? :(

Jedź do Autokliniki na Legionów 122. Naście postów wyżej Egon wstawiał namiary na warsztat. Panowie co prawda na luzie ale bardzo fachowo podchodzą do tematu :) Ja robiłem u nich dwie Alfy i Punto małżonki. Co najważniejsze na pewno nie zbankrutujesz.

Znacie jakiegoś mechanika z Łodzi pracującego w terenie lub na Widzewie? :P
Potrzeba wymienić uszczelniacz wału za kołem pasowym a auto w tej chwili nie jest mobilne. Wchodzi w gę jakieś holowanie lub (wolałbym nie) laweta.
Jaki koszt całej roboty może być?

Z góry dzięki.

Ja jedynie mogę polecić dobrego człowieka w Zgierzu na ul. Żytniej , ma wiedze i nie zdziera kasy, dla zainteresowanych podam nr tel

Zna ktoś ogarniętego mechaniora z Łodzi i okolic? Potrzebuję diagnostyki komputerowej najlepiej na już.

+/-70 koników poszło dziś w las. Turbo, klapy wirowe, EGR?

Auto zwykle serwisuje w mieście rodzinnym, 200km od miejsca zamieszkania. Nie znam żadnego szpeca od GM na miejscu. Byłem w dwóch warsztatach, dwa partoliły swą robotę po całości - po niezwykle nieudolnej próbie weryfikacji stanu poduszek pod silnikiem, powiedziałem sobie dość. Stwierdziłem, że szkoda czasu na takich partaczy. Nie ufam dziadom, ale do świąt czekać też nie chcę z naprawą. Przy serwisie w ASO z kolei był popłynął
314.jpg

Znacie jakiś dobry zakłada w Łodzi lub okolicy, gdzie robią dobrze geometrię kół?

Bardzo dobrze robi Lipczyński na Suwalskiej - stary warsztat, stary sprzęt ale robota fachowa (strony internetowej nie ma co szukać). Niezły jest też Speed Wyszyńskiego/Armii Krajowej.

Witam,

Dołączam do pochwał dla Auto Kliniki z Legionów 122. Chłopaki wyluzowani na maksa, ale rzeczowi i kompetentni. Zakres napraw, dobór części - wszystko ustalone PRZED usługą, a nie w trakcie. Dłubali do oporu (19:30), żeby oddać auto zrobione w uzgodnionym terminie. Przy okazji dostrzegli parę drobiazgów, które umknęły wcześniej diagnoście badającego maszynę przed zakupem. Cennik przyjazny dla kieszeni. Znają się na Alfach. Nie wiem, może jest w Łodzi jeszcze jakiś fajny warsztat, ale ja na ten moment cokolwiek będę robić to w Auto Klinice. Polecam

Witam.Poszukuje pomocy.Moja Alfa 166 jtd niestety zaniemogła a dokładnie pedał sprzęgła wpadł w podłogę po próbie odpowietrzenia i za chiny nie mogę go podpompować.Zna ktoś może jakiegoś logicznego mechaniora,który by mnie poratował?

Amortyzatory
Powrót