Do posiadzaczy 166

• Autor wątku Autor wątku kmito
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kmito

Guest
Witam!
Jest to mój pierwszy post na tym forum. W związku z tym pozdrawiam wszystkich odwiedzających i innych miłośników włoskiej motoryzacji.

Moja alfa to 166 3.0 V6 automat rok 1999 + zmieniarka CD i nawigacja system G2
Mam problem z ICS. Nie mogę ustawić daty i godziny - zacienione pole w menu.
Podobno ta funkcja aktywuje się po włożeniu płyty CD z mapą do czytnika nawigacji.
Próby zaciągnięcia mapy z netu spełzły na niczym.

Wobec powyższego proszę "ludzi dobrej woli" i posiadaczy CD z mapą (kraj obojętny) o skopiowanie rzeczonej oraz przesłanie na mój adres.
Oczywiście pokryję wszystkie koszty i stawiam <piwo> przy okazji.

Mapa Włoch może być??

Pewnie, że może być mapa Włoch ale biorąc pod uwagę rocznik Twojego auta to masz system G3. Nie wiem czy będzie chodzić w G2. Dzięki za zainteresowanie.
Może ktoś uporał się z ustawieniem daty i godziny w inny sposób?

Chyba że tak to co innego, chcesz to Ci wyśle, spróbować nie zaszkodzi.

Wyślij, jeżeli możesz, to spróbuję. Adres wysyłam na email.

Ok jutro wyśle bo dzis juz nie dam rady.Pozdrawiam.

Wielkie dzięki!
Płyta doszła dzisiaj, niestety tak jak myślałem system nie rozpoznaje tego CD.
Chciałbym pokryć koszty. Matt21 zaproponuj jak to zrobić.

Jeżeli jest ktoś chętny do mogę wspomniane CD przesłać dalej.

Ponawiam również prośbę do posiadaczy 166 rocznik 2000 i niżej z nawigacją o skopiowanie płyty z mapą

O widzisz, doszła to super :D , sorki ze tak pozno wysłałem ale mam sporo spraw na głowie. Co do kosztów przesyłki to daj spokój Ty masz 166, ja mam 166 wiec trzeba sobie pomagac :wink: Pozdrawiam.

masz g2,g3 od rocznika 2003,z zegarem też mam problem ,ale ustawił się automatycznie
podczas wyjazdu nad morze(polskie)mapa płytya beneluX.po odłączeniu zasilania nie zaktywował się,alfy z wbudowaną nawigacją niemają ręcznego ustawiania daty i godziny,sterowanie z satelity

lucek napisał:
masz g2,g3 od rocznika 2003,z zegarem też mam problem ,ale ustawił się automatycznie
podczas wyjazdu nad morze(polskie)mapa płytya beneluX.po odłączeniu zasilania nie zaktywował się,alfy z wbudowaną nawigacją niemają ręcznego ustawiania daty i godziny,sterowanie z satelity

O pojawił się posiadacz mapy do G2! :jupi:

Mam prośbę do kolegi lucek.
Jeśli możesz skopiuj mi CD z mapą. Proszę, Proszę, Proszę <skacze>

Pozdrawiam

ja mam płyte z drogami Niemiec....dziala jak włacze,bo mieszkam przy granicy....
ale zastanawiam sie gdzie tam jest data i godzina..
wiem ze godzine ustawia sie na glownym boardcompie...a nie w navi...
a moze w navi ustawia sie automatycznie..
az mnie tknelo i zszedlem na dól do furki...odpalilem navi i przegrzebalem wsio...nie ma tam nic o godzinie ani o dacie...mam wszystkie knigi do niej i nic nie moge znalezc...

Ja mam mapę Niemiec zaprogramowaną w navi,ale płyty nie mam zostało tylko pudełko;/ navi działa bez płyty,godzine zawsze pokazuje:) Kolego ,,lucek'' prosba dałoby sie jakos skopiowac dla mnie płyte z mapa beneluxu?? czesto tam wyam i ułatwi mi to podróż ponieważ czasem jade w nowe nieznane miejsca... jakby sie dało to prosze daj znac... Aha jak sprawdzić czy mam G2 lub G3?? moja lafa jets z 2001r...

Pozdrawiam!!!

to sa wszystkie gadzety jakie dostalem z autkiem...ksiazki i navi....
nie moge nic znalezc na temat daty w navi

Spalanie chwilowe w ten sposób: Trip>einstellen>Verbauch>jak wejdziesz w Verbauch to tam wybierz l/km i dajesz zatwierdz....to jest w jezyku niemieckim;]

Godzine recznie ustawisz w ten sposob: Trip>Einstellen>Datum/Uhr wejdz w to i bedziesz miał wyswietloną godzine,date i strefe czasowa po kolei bedziesz sobie ustawiał i sobie poradzisz!!:)

Jakby nie udało sie to daj znac , napisz email na bioly223@wp.pl napisz nr telefonu zadzownie i pomoge:)

Jak dam AUDIO to godzine pokazuje w lewym dolnym rogu...

:lol: :lol:
znalazlem...wszystko gra....ale to nie jest w navi tylko w tripie tak jak kolega napisal....
ciekawe czy sam sie czas przestawi dzis :?: :?:

Ciesze sie,że koledze juz wyswietla godzine:) no ja zobacze jak mi nie przestawi automatycznie w nocy zegara to sam sobie recznie przestawie:P Chetnie bym kupił plyte do navi na Belgie...

Ja mam plyte do navi calego Beneluxu zamieszcze ją na jakims serwerze www i dam link zainteresowanym.

Witam,
a co mam zrobic jak nie mam zmieniarki... :|?: Dodam ze alfa 98r 2,4 JTD. Jak tam sie wgrywa nawigacje? przez komp?
Pozdro

Amortyzatory
Powrót