• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Długość wężyków do wtrysków LPG

feecle

Nowy
Auto
166 2.5V6 CF2 4HP20
Obecnie listwy wtryskowe LPG (Valtek typ30) znajdują się na pokrywie głowicy. Mam w planach ich przeniesienie w okolice listwy PB co spowoduje zmniejszenie długości wężyków o jakieś 10cm. Czy wymagana będzie korekta sterownika LPG (STAG300)? Czy będzie to miało jakikolwiek wpływ na pracę układu LPG i tym samym silnika?

Jak zmienisz długość wężyków będziesz musial wykonać autokalibrację i zebrać mapy podczas jazdy...

Ja wlasnie tez chce taki manewr zrobic. Tez mam valtek (listwy troj punktowe). Ale przygladalem sie u siebie i ni jak sie tam listwa nie zmiesci zeby jeszcze z rurkami wykrecic. Macie jakies foto jak to sie miesci? Ja bardziej myslalem zeby wywalic na bok bloku i przewody wydluzyc. Albo kupic pojedyncze wtryskiwacze. Wtedy by sie zmiescily pod listwa paliwowa. Kto wrzuci fajne fotki zeby pokazac jak zrobione? Tylko zeby bylo cos widac :D

GrzesiekK ma w swojej 3.0V6 pojedyncze wtryskiwacze MagicJet i bez problemu się mieszczą.

To przy pojedynczych da sie zrobic. Ale i tak bym chcial zobaczyc jak ktos ma. Grzesiu moglby sie pochwalic :D

Amortyzatory
Powrót