• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV] Dławienie się Alfa GTV 2.0 TS

AlfaGTV_TS

Nowy
Auto
Alfa GTV
Witam wszystkich Forumowiczów

Mam mały problem z moją Alfa GTV 2.0 TS 150km

o tuż auto nie ma do końca mocy ...auto odpalone zostawione na luzie gdy dodam nagle gazu to dławi się , pod czas jazdy raz jest bardziej zrywne raz nie ..

nie wiem co może być powodem

wymieniłem sonde lambde fakt nie na bosch tylko inna firma bez zmian

używane przepływki boscha z 4 sztuki , czujnik przepustkicy , świece ,cały dolocik szczelny ze stożkiem , próbowałem dać stary układ dolotu lecz auto gorzej chodzi ...

prosił bym o pomoc co sprawdzić ? czy to coś z przepustnicą moze być ?

z góry dzięki za każde info .Pozdrawiam

Na początek podłączyć do komputera i przeanalizować uzyskane dane. Zwłaszcza z przepływki, podczas jazdy, pod obciążeniem.

Na początek podłączyć do komputera i przeanalizować uzyskane dane. Zwłaszcza z przepływki, podczas jazdy, pod obciążeniem.

Niestety nie jest to takie proste 2x razy nie udalo sie podlaczyc mechanikom a jeden powiedzial ze nie ma zadnych bledow , dla tego probuje sam znalesc przyczyne..

A jak z odłączoną przepływką jedzie ?

Własnie z odpieta wtyczka od przeplywki jest jeszcze gozej a na wolnych obrotach zle chodzi jak jest odpieta, czy po wymianie przeplywki trzeba zrobic adaptacje ,czytalem cos jedni pisza ze ze trzeba a inni ze po wystarczy przejechanie iluś km

Przy wymianie przeplywki? A jak zrobic te autoadaptacje?

jeszcze mam takie pytanie poniewaz poczytałem troche po forach i czy to normalne gdy odkręcam korek wlewu paliwa mam duże ciśnienie z baku i bardzo syczy ? to może mieć jakiś wpływ na pracę auta ?

To normalne, im dłuższe masz przebiegi między tankowaniami, tym mocniej syczy.

To normalne, im dłuższe masz przebiegi między tankowaniami, tym mocniej syczy.

dzięki wielkie Panowie za każde info , nic będe dalej próbował pozbyć się tego dławienia może dojde do tego ,
myślę nad wymianą sondy mam jakąś chińską , wymienie na boscha , potem zobacze moze coś z przepustnicą , jakieś czujniki ...moze dojde do tego

Przepraszam, ale czy naprawdę wolisz wymieniać części na oślep zamiast podłaczyć do kompa, zobaczyć błędy i - zwłaszcza - parametry przepływki pod obciążeniem?

Jeśli tak, to proponuję, abyś w związku z dławieniem zrobił wał, panewki i wspawał nową lewą tylną ćwiarę. Jak szaleć, to na całego...

Przepraszam, ale czy naprawdę wolisz wymieniać części na oślep zamiast podłaczyć do kompa, zobaczyć błędy i - zwłaszcza - parametry przepływki pod obciążeniem?

Jeśli tak, to proponuję, abyś w związku z dławieniem zrobił wał, panewki i wspawał nową lewą tylną ćwiarę. Jak szaleć, to na całego...

nie wiem moze dla was to prosta sprawa ale dla mnie nie sam tego nie zrobie a łajzy mechanicy jacy u mnie są no niestety nie umia się podłączyc inny mowi ze nie ma błędów , nie mam zamiaru jezdzić do 30 mechaników i kazdemu płacic z 80zł za to ze sprawdzil i nic nie zrobił ...

- - - Updated - - -

z chęcią dał bym komuś auto i zapłacił z 3razy więcej zeby mi zdiagnozował tylko co jest przyczyną..

nie wiem moze dla was to prosta sprawa ale dla mnie nie sam tego nie zrobie a łajzy mechanicy jacy u mnie są no niestety nie umia się podłączyc inny mowi ze nie ma błędów , nie mam zamiaru jezdzić do 30 mechaników i kazdemu płacic z 80zł za to ze sprawdzil i nic nie zrobił ...

- - - Updated - - -

z chęcią dał bym komuś auto i zapłacił z 3razy więcej zeby mi zdiagnozował tylko co jest przyczyną..
Kolego, napisz gdzie mieszkasz, na pewno w okolicy jest ktoś co potrafi przeprowadzić diagnostykę silnika.

Może warto wybrać się do Kuby do Cz-wy lub Darka do Będzina? :)

Amortyzatory
Powrót