Witam!
Nazywam się Dawid, pochodzę z małej miejscowości w Bieszczadach i po niewielkich poszukiwaniach, póki co szczęśliwie zakupiłem swoją pierwszą i mam wrażenie, że nie ostatnią Alfę.
Wcześniej jeździłem Hondą Civic Aerodeck 2.0ITD, którą zgarnąłem po zdaniu prawka od rodziców, którzy kupili nowe auto - samochód wcale nie taki zły jakby się wydawało, jednak mając możliwość postanowiłem przejść na swoje i stałem się posiadaczem Belli.

Samochód z silnikiem 1.9 JTD, bez klap wirowych i bez DPFa.
Na wyposażeniu czarna skóra, nagłośnienie BOSE, klimatyzacja dwustrefowa, tempomat, podgrzewane lusterka, czujniki parkowania.
Na szczęście kupiłem go od na prawdę w porządku człowieka, który zajmował się sam tym samochodem i - co widać - dbał o niego.(jeżeli tu się pojawisz Paweł to pozdrawiam.
)
Dzięki temu w aucie już jest zrobione zawieszenie prawie na tip-top, na czele z:
- tył na poliuretanie;
- sprężyny -30mm APEXa.
Oprócz tego końcówki wydechu, dolot ze stali, lampy soczewkowe itd.
Do roboty są pewne drobnostki, które trzeba koniec końców zrobić:
- lakier doprowadzić do perfekcji, ma kilka ubytków i jedną poważniejszą rysę;
- szycie fotela kierowcy, były właściciel opar się kolanem i pękło na szwach;
- ogarnięcie silnika do perfekcji - najprawdopodobniej czyszczenie zaworu overboost(błędy P0235 i P0069);
- osłona pod silnikiem do poważniejszego przymocowania, bo zaczynam trzeć o asfalt;
- nie wiem czy wydech nie jest gdzieś dziurawy, bo na postoju okropnie czuć dieslowskie spaliny;
- czujnik parkowania jeden padł, przez co cała reszta milczy(jakby ktoś miał czujnik do GT w złotym kolorze to by było super
).
No i mam w planach przy jakimś zastrzyku pieniężnym:
- zrobić mapę na jakieś 170 koni i zaślepić przy okazji EGR;
- pomalować felgi i może Scudetto na czarno;
- przyciemnić szyby;
- kupić emblemat GT na tylną klape
- być może jakieś radio 2DIN, bo brakuje AUXa :/
- dystanse.

Nazywam się Dawid, pochodzę z małej miejscowości w Bieszczadach i po niewielkich poszukiwaniach, póki co szczęśliwie zakupiłem swoją pierwszą i mam wrażenie, że nie ostatnią Alfę.
Wcześniej jeździłem Hondą Civic Aerodeck 2.0ITD, którą zgarnąłem po zdaniu prawka od rodziców, którzy kupili nowe auto - samochód wcale nie taki zły jakby się wydawało, jednak mając możliwość postanowiłem przejść na swoje i stałem się posiadaczem Belli.

Samochód z silnikiem 1.9 JTD, bez klap wirowych i bez DPFa.
Na wyposażeniu czarna skóra, nagłośnienie BOSE, klimatyzacja dwustrefowa, tempomat, podgrzewane lusterka, czujniki parkowania.
Na szczęście kupiłem go od na prawdę w porządku człowieka, który zajmował się sam tym samochodem i - co widać - dbał o niego.(jeżeli tu się pojawisz Paweł to pozdrawiam.
Dzięki temu w aucie już jest zrobione zawieszenie prawie na tip-top, na czele z:
- tył na poliuretanie;
- sprężyny -30mm APEXa.
Oprócz tego końcówki wydechu, dolot ze stali, lampy soczewkowe itd.
Do roboty są pewne drobnostki, które trzeba koniec końców zrobić:
- lakier doprowadzić do perfekcji, ma kilka ubytków i jedną poważniejszą rysę;
- szycie fotela kierowcy, były właściciel opar się kolanem i pękło na szwach;
- ogarnięcie silnika do perfekcji - najprawdopodobniej czyszczenie zaworu overboost(błędy P0235 i P0069);
- osłona pod silnikiem do poważniejszego przymocowania, bo zaczynam trzeć o asfalt;
- nie wiem czy wydech nie jest gdzieś dziurawy, bo na postoju okropnie czuć dieslowskie spaliny;
- czujnik parkowania jeden padł, przez co cała reszta milczy(jakby ktoś miał czujnik do GT w złotym kolorze to by było super
No i mam w planach przy jakimś zastrzyku pieniężnym:
- zrobić mapę na jakieś 170 koni i zaślepić przy okazji EGR;
- pomalować felgi i może Scudetto na czarno;
- przyciemnić szyby;
- kupić emblemat GT na tylną klape
- być może jakieś radio 2DIN, bo brakuje AUXa :/
- dystanse.