• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Dioda LED w XENONACH - umarła

Marshall89

Nowy
Auto
Giulietta 1.4 170 KM
Witam serdecznie.

Jedna z czterech diód z przodu nie świeci, albo świeci tak jakby nie mogła. Generalnie padła. Słyszałem, że nie ma żadnej możliwości wymiany tego LEDa... Że trzeba kupować nową lampę xenon, której cena jest zbyt nieprzyzwoita, aby ją tutaj przytaczać. Dlatego pytanie, czy jest jakiś magiczny sposób, aby tę diodę wymienić? Strasznie to irytujące...

Dzięki!

Nie ma prostego sposobu na naprawę. Możesz spróbować w którejś z firm, które oferują takie usługi.

Dzięki, no chyba skorzystam z usług jakiegoś magika, co to naprawia, innej opcji nie ma.

Jeszcze pozostaje opcja zakupu lampy angielskiej i przekładka tych elementów lub założenie Twojej soczewki do tamtej lampy. Największym problemem jest jednak rozebranie lampy. Tutaj masz człowieka, który je rozebrał i może Ci w tej kwestii pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=GWlkike0b4s

Widać ,że rozklejał.

Mam starą uszkodzoną lampę i z ciekawości spróbowałem ją rozkleić:cool:
Rozkleja się pięknie na gorąco.
Po rozklejeniu jest dostęp praktycznie do wszystkiego.

Ostatnia edycja:
Dzięki za pomoc, ale szczerze boję się takich operacji. Wolę chyba znaleźć jakiegoś speca dobrego od tej roboty. Albo po prostu będę tak jeździł :/

Amortyzatory
Powrót