Diagnostyka Vag pomoc

knietek

Nowy
Auto
AR 159 2,0 JTD
Prośba, czy mógłby ktoś pod powiedzieć który kabel oraz jakie oprogramowanie kupić? Po zakupie chętnie spotkał bym się na krótką lekcję obsługi - oczywiście płatność mierzona literami

do 59 to kkl niebieski od viakena ( 30zl )
i elm 327 ( 40zl )
styknie do domowej diagnozi kasowania itp

program -
fes / mes

linkow nie podam bo jak masz google to i te wytyczne o kablu znajdzies spokojnie

powodzenia

bocian dzięki za odp.
I takie pytanie - czy wystarczy ten podstawowy darmowy program dostarczany z kablem czy trzeba kupić pełną wersję?
I która wersja elm jest lepsza 1.4b czy 1.5a ?

Ostatnia edycja:
Mam problem z ABS w swojej 159. Niestety mój ELM 327 nie chce się połączyć ze sterownikiem ABS. Pomoże mi ktoś za dobre piwko? MES mam, kwestia tylko wtyczki, która połączy się z ABS.

Jak masz zdolności manualne to polutuj sobie piny we wtyczce ELM'a. Jak i które to szukaj w moich postach.

No właśnie w Łodzi nie mam lutownicy, a do domu rodzinnego wracam za tydzień. Do tego czasu chciałem zdiagnozować usterkę, kupić części i wymienić za tydzień.
Ale na allegro widziałem wtyczkę z przełączanymi pinami z Łodzi, więc chyba kupię.

Ale po co wtyczki przepinać? skoro chodzi tylko o terminację ELM'a. Gdzie w Łodzi mieszkasz ?

Na Retkini, ale kupiłem już wtyczkę z przełącznikiem pinów. Połączyłem się z modułem ABS, zapisałem błędy, skasowałem i ...naprawiło się chociaż myślałem, że błędy pojawią się ponownie. Chyba po prostu spadek napięcia na akumulatorze wywołał błąd zasilania centralki ABS C1800
W każdym razie po problemie. Dzięki hideto za chęć pomocy!

Amortyzatory
Powrót