• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

demontaz reflektorow AR156

KornelPL

Użytkownik
Auto
AR 156 1.8 TS 140KM 2001/2002 - była. 159 2.2 JTS - jest.
witam Panowie !
Niestety bede musial zdemontowac przednie lampy w mojej AR 156 przed FL - trzeba do tego sciagac zderzak ?!

witam Panowie !
Niestety bede musial zdemontowac przednie lampy w mojej AR 156 przed FL - trzeba do tego sciagac zderzak ?!
właśnie jestem w trakcie ściągania.wszystkie śruby do ściągnięcia ale te trzy z boku które łączą błotnik ze zderzakiem makabra.

Shit... czyli sciagac trzeba ? :/ A jakis rysunek/foto montowana ? Co bym wiedzial gdzie i co krecic ...

tak , musisz zdjąc zderzak. zdjęc ani schematów niemam, ale po krótce :
* demontujesz górne atrapki zderzaka (pod każdą masz po 3 sruby mocujące zderzak)
* odkręcasz od spodu auta sruby mocujące zderzak ( jak zobaczysz to bedziesz wiedział o które chodzi jest chyba 5 srub )
* musisz zdjąc lub odchylic oba nadkola aby włozyc reke, gdyż w miejscu przylegania zderzaka do błotników (bok auta) są po 3 sruby imbusowe skierowane łebkiem do dołu.
zycze powodzenia :)

Ostatnia edycja:
hmm, a cos tam czytalem ze w zwyklej wersji (nie gta i bez soczewek) to da sie dojsc do dolnej sruby mocujacej poprzez demontaz halogenu - prawda to ? :|

Dziwne. Ja jak miałem 156 to udało mi się jakoś zdemontować i zamontować światła bez zdejmowania zderzaka. Trzeba go trochę "nagiąć" ale nie jest to takie trudne.

Nie trzeba demontować halogenu, tylko atrapkę przy nim. Wsadzić tam rękę i dostęp do dolnej śruby na wyciągnięcie ręki :D

Taki mały dowód :D

Ostatnia edycja:
Dziwne. Ja jak miałem 156 to udało mi się jakoś zdemontować i zamontować światła bez zdejmowania zderzaka. Trzeba go trochę "nagiąć" ale nie jest to takie trudne.

Nie trzeba demontować halogenu, tylko atrapkę przy nim. Wsadzić tam rękę i dostęp do dolnej śruby na wyciągnięcie ręki :D

Taki mały dowód :D

Dokładnie tak, jak piszesz.

Poza tym jakoś nie mogę zrozumieć, jaki sens w zakładaniu nowego tematu, skoro o tym była mowa i nawet jest dokładny opis, jak to zrobić.. Czasem poszukajcie chłopaki na forum, bo to i szybciej i nie powielają się tematy.

Amortyzatory
Powrót