• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Demontaż radia

Auto
Giulietta 1.4 170
Witam, mam zamiar podłączyć sobie zmieniarkę yatour, ale nie wiem jak wyciagnąć radio, na internecie są dziwne poradniki, a tutaj na forum ktoś pisał, że wystarczy jedna śrubke od schowa wykręcić.
Byłby w stanie ktoś pomóc jak zdjąć ten cały panel i dostać się do radia?
Pozdrawiam

Cześć. W schowku koło światełka znajduje się gumowa okrągła zaślepka, którą należy usunąć. Musisz mieć dość długi śrubokręt z końcówką krzyżakową albo torks gwiazdkę żeby odkręcić śrubkę (już nie pamiętam). Następnie delikatnie acz energicznie pociągnij panel zaczynając od prawej strony idąc w kierunku kierownicy. Powinien łatwo dać się wyciągnąć. Samo radio jest zainstalowane na 4 śrubach i tutaj na pewno musisz użyć torksa. Tyle w temacie.

W schowku koło światełka znajduje się gumowa okrągła zaślepka, którą należy usunąć. Musisz mieć dość długi śrubokręt z końcówką krzyżakową albo torks gwiazdkę żeby odkręcić śrubkę (już nie pamiętam)

Dodam tylko że nie dotyczy to roczników 2010-2012 bo tam nie ma tej śruby

To rwiesz panel do przodu i tyle , chociaż jak masz obawy to nie zaszkodzi rzucić okiem do schowka czy jest tam jakaś zaślepka - różnie to bywa z tymi włochami - nie ma reguły więc niczego nie można być pewnym tak do końca ;)

W schowku ogólnie dużo śrubek widzę ale obok światełka po środku nie ma nic, kurde boje się tak na Jana ciągnąć :D i zaślepki żadnej nie ma, później wrzucę zdjęcie jeszcze tak na zaś, a skoro mam tak ciągnąć o to od prawej strony tam od schowka ?

Ostatnia edycja:
To nie masz śruby -zaślepka jakby była to przy lampce . Ciągnij od prawej strony bo łatwiej chwycić -zaczepy mocno trzymają ale spokojnie nic im nie będzie

Ostatnia edycja:
Dzięki, udało się wszystko śmiga, w końcu muzyka przez BT bez żadnych kabli :D

Amortyzatory
Powrót