Demontaż podłokietnika

Na pewno chcesz wymienić oryginalny podłokietnik na to coś? Ten chiński podłokietnik nie dość że wygląda fatalnie to jeszcze rozsypie się najdalej po tygodniu.

Standardowy podłokietnik jest niefunkcjonalny, zabiera tylko miejsce na kubek, pomijam fakt że jest nijaki. Ten jest funkcjonalny, ma 3 otwory na kubki. Udało mi się zdemontować stary i złożyć ten, tylko teraz muszę pomyśleć, jak go przypasować do tunelu środkowego...

Ja bym nie zmieniał tego podłokietnika, naprawdę tak często używasz tego miejsca na kubek? Nie mówiąc juz o tym, ze ten z allegro naprawdę nie wygląda. . Przemyśl to raz jeszcze, szczerze Ci radzę ;-)

zakup stał się faktem, teraz myślę nad tym jak przymontować podłokietnik do tunelu środkowego ;)

W kwestii komentarza do oceny fabrycznego podłokietnika, który moim zdaniem pasuje do wnętrza świetnie - zwłaszcza ten z wersji po FL lub GT.

zabiera tylko miejsce na kubek

Zawsze można go podnieść i dostęp do miejsca na kubek jest.

pomijam fakt że jest nijaki

Za to ten z aukcji jest jakiś. Pomijam fakt, że jest paskudny niemiłosiernie i pasował będzie do wnętrza jak świni chomąto.

tylko teraz muszę pomyśleć, jak go przypasować do tunelu środkowego...

Z niecierpliwością będę czekał na zdjęcia.

- - - Updated - - -

Montaż tego z aukcji to pewnie coś takiego:

5477d1241794078-podlokietnik_do_alfy-08052009673.jpg

Natomiast co do demontażu fabrycznego to wszystko zależy od tego czy jest z wersji przed czy po FL. Przed FL z tego co pamiętam jest na jedną śrubę, a po FL na trzy mniejsze. Są one ukryte pod zaślepką. Widać ją jak się podniesie podłokietnik.

Amortyzatory
Powrót