[159] Demontaż, naprawa podrapanej konsoli, zdjęcia oklein

Mi ryflowanego aluminium nie udało się okleić. Po pierwsze klej na brzegach nie trzyma poprawnie, po drugie jak za mocno nagrzejesz opalarką albo zostawisz samochód na słońcu to spod folii wyłazi ryflowana struktura panelu. Wg mnie tylko i wyłącznie gładki plastik

To co ja wrzuciłem to jest aluminium? Serio pytam. A próbowałeś może z klejem 3M do trudnych powierzchni/zagięć?

Ja mam pytanie ile tej taśmy 3m trzeba kupić na cały zestaw listew wnętrza? Ja mam plastiki i zastanawiam się czy ten primer pod taśmę kupić. Możecie polecić jakiś sklep?

Osoby które robiły hydrografikę na black piano w 159, mogły by się podzielić opinia czy drugi raz by ten kolor wybrał czy może inny

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

363.jpg

U mnie efekt wyglada , następująco po naklejeniu foli 3M carbon.

Śmiało można naklejać samemu .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

364.jpg
365.jpg

Cała zabawa zajęła mi 3,5 h
Robiłem to pierwszy raz , nie ma co się bać .
Wszystko łatwo idzie zdemontować .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja może piano black nie mam, ale bardzo ciemne dekory są - troszkę widać na nich kurz, ale odcisków palców mimo iż na pewno są specjalnie nie widać ;) Ja drugi raz poszedłbym tą samą drogą ;)

Załączniki

• IMG_20180414_144839.jpg
    IMG_20180414_144839.jpg
    100.7 KB · Wyświetleń: 111
  • IMG_20180414_144918.jpg
    IMG_20180414_144918.jpg
    112.3 KB · Wyświetleń: 57
ja może piano black nie mam, ale bardzo ciemne dekory są - troszkę widać na nich kurz, ale odcisków palców mimo iż na pewno są specjalnie nie widać ;) Ja drugi raz poszedłbym tą samą drogą ;)
Struktura mało widoczna i dobrze. Nie wali po oczach kratką. Połysk super.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Jest ktoś na południu kto podjąłby się odnowienia kokpitu i plastiku kierownicy? Chodzi mi albo o efekt szczotkowanego aluminium lub czerń fortepianową. Sam szczerze mówiąc boję się brać za demontaż i całą robotę, wolę dać do kogoś kto ma doświadczenie i zrobi to sprawnie i tak jak trzeba.

Cześć
czy znacie kogoś (lub jakiegoś warsztatu) we Wrocławiu lub w okolicach, kto podjąłby się oklejenia paneli konsoli?

Zadziwiające ceny nowych dekorów na tanifiat. Takie nie za wysokie.

Złoty ryflowanym bym kupił jakby ktoś miał.

Cześć, ja zabrałem się za oklejanie konsoli folią carbon, z racji tego że mam aluminium ryflowane, musiałem wszystko zeszlifowac do gładkiego. Wyszło super. Czy ktoś może poradzić jak zabrać się za oklejanie kierownicy?
166.jpg
167.jpg

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Cześć, ja zabrałem się za oklejanie konsoli folią carbon, z racji tego że mam aluminium ryflowane, musiałem wszystko zeszlifowac do gładkiego. Wyszło super. Czy ktoś może poradzić jak zabrać się za oklejanie kierownicy?
Wow, no to sporo czasu pewnie zabrało Ci to szlifowanie. Kilka lat temu szlifowałem jedną z listewek kokpitu, więc wiem ile z tym zabawy :D
Co do kierownicy, to musisz ją zdemontować.
Tutaj jest tutorial:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/48235-wymiana_kierownicy.html
Natomiast gdyby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż kilka nakładek na kierownicę łącznie ze sterowaniem radiem, konsolę centralną, komplet listewek w kolorze czarnym z wersji Ti (czarne).
Pozdrawiam.
- Rafał

Wow, no to sporo czasu pewnie zabrało Ci to szlifowanie. Kilka lat temu szlifowałem jedną z listewek kokpitu, więc wiem ile z tym zabawy :D
Co do kierownicy, to musisz ją zdemontować.
Tutaj jest tutorial:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider/48235-wymiana_kierownicy.html
Natomiast gdyby ktoś potrzebował to mam na sprzedaż kilka nakładek na kierownicę łącznie ze sterowaniem radiem, konsolę centralną, komplet listewek w kolorze czarnym z wersji Ti (czarne).
Pozdrawiam.
- Rafał
Jest trochę szlifowania. Dzięki, ale bardziej mi chodzilo jak zabrać się do oklejania i czy ktoś w ogóle oklejał, ten element, jest dość skomplikowany.

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót