• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Dedykowany tłumik Ulter

U mnie Ulter gra już od sierpnia zeszłego roku i jest całkiem OK.
Oznaki zużycia? Hm... pewnie gdzieś gdzie się od kamyków obił to jakaś rdza się pojawi, ale jeszcze sporo lat przed nim.
Tak jak kolega wcześniej, dzisiaj też kupiłbym go bez wahania.
Co więcej, w moim przypadku było tak, że zanim nabyłem 159, to podwójny Ulter czekał już u mnie w garażu :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Zestaw ultera wygląda 100razy lepiej niż standardwe dwie rureczki w 1,75 i 2,4 :)

To juz kwestia gustu , jak dla mnie końcówki z Ultera są za duże ( chyba że końcówki można wybrać samemu , ale pisze po tych co widziałem u Ciebie ) i niezbyt to ładnie wygląda jak dla mnie. Standardowe są w sam raz, ale kto co lubi :)

Może byłby ktoś tak dobry i nagrał jak to brzmi?:)
Nie męczy przy dłuższej jeździe?

To juz kwestia gustu , jak dla mnie końcówki z Ultera są za duże
Moim zdaniem są idealne. Świetnie pasują do otworów w zderzaku. Natomiast oryginalne trochę giną w zbyt dużych jak na ich średnicę otworach.

ale kto co lubi
dokładnie :)
chyba że końcówki można wybrać samemu
no raczej nie ma takiej opcji, a już na pewno nie było kiedy ja kupowałem.

A tak Ulter brzmi u mnie:
http://www.youtube.com/watch?v=D91FQ7803-E&feature=youtu.be
Pozdrawiam.
- Rafał

Ostatnia edycja:
Gdzie kupowałeś? U nich na stronie czy gdzieś indziej?
U nich na stronie, pod linkiem podanym w jednym z wątków, trafiłem akurat na jakąś promocję. Jeżdżę na nim od lutego, zrobiłem ponad 6000 km - z tłumików jestem mega zadowolony, dźwięk jest, zwłaszcza "oddechy" przy zmianie biegów, niesamowity - w czasie jazdy nie jest w żaden sposób męczący - porównania do oryginalnego nie mam, bo zaraz po zakupie Belli wymienili mi ten tłumik. Dwa tygodnie temu, podczas wymiany kół, miałem okazję spojrzeć na niego od spodu - wygląda jak nowy, tylko na jednym łączeniu lewego tłumika była jakaś mokra plama, ale nie wiem, czy wydech się poci, czy może to jakaś plama innego pochodzenia - wyczyściłem i za jakiś czas sprawdzę. W każdym razie, żadnych przedmuchów tam nie ma.
Jeśli chodzi o kształt i wygląd końcówek - jak dla mnie idealne :)

Jakoś nie wpadłem na to, żeby to nagrać, ale może coś pokombinuję w tym kierunku, tyle, że z tym "oddechem" przy zmianie biegów będzie raczej trudno, chyba żebym LEOna przyczepił gdzieś z tyłu ;)

Jakoś nie wpadłem na to, żeby to nagrać, ale może coś pokombinuję w tym kierunku, tyle, że z tym "oddechem" przy zmianie biegów będzie raczej trudno, chyba żebym LEOna przyczepił gdzieś z tyłu ;)

Przyczep mikrofon do zderzaka a dyktafon wrzuć do bagażnika... Kolega tak robił i wyszło fajne nagranie, z tym że tylko audio...

Tak tylko trochę zabawy jest ze zderzakiem, bo albo trzeba "rzeźbić" w prawej zaślepce, ponieważ po jej całkowitym zdjęciu otwór jest większy od lewego i wygląda to ohydnie, albo lewy trza powiększyć, do rozmiarów prawego, tak jak jest u mnie, czyli dla mnie idealnie :)

Tak tylko trochę zabawy jest ze zderzakiem, bo albo trzeba "rzeźbić" w prawej zaślepce, ponieważ po jej całkowitym zdjęciu otwór jest większy od lewego i wygląda to ohydnie, albo lewy trza powiększyć, do rozmiarów prawego, tak jak jest u mnie, czyli dla mnie idealnie :)

Bo do tych otworów są takie śmieszne ramki na krawędzie (9 i 10) ;P W lewym masz fabrycznie założony a do prawego trzeba dokupić ...

18.jpg

Gdzieś na forum był wątek, w którym ktoś pisał, że to masz tylko do zderzaka, gdzie fabrycznie masz dwie lufy, a do jednolufowego trza właśnie albo rzeźbić w zaślepce, albo powiększać lewy i szczerze mówiąc nie zastanawiałem się nawet na tą dokładką, a więc nie mogę tego ani potwierdzić, ani temu zaprzeczyć.

Jak będę robił wydechy to to sprawdzę i dam znać. Ale to dopiero po świętach...

Amortyzatory
Powrót